Etapa a doua a programului Rabla pentru electrocasnice începe astăzi. Se pot genera vouchere pentru televizoare, laptopuri și tablete

Etapa a doua a programului Rabla pentru electrocasnice începe astăzi. Se pot genera vouchere pentru televizoare, laptopuri și tablete
scris 4 iun 2021

Etapa a doua a programului Rabla pentru electrocasnice începe astăzi, iar în cadrul acesteia, până în 18 iunie, se pot genera vouchere pentru televizoare, laptopuri și tablete. Voucherele sunt în valoare de 400 de lei pentru televizoare, 500 de lei pentru laptopuri și 300 de lei pentru tablete.

Potrivit Ministerului Mediului, începând de la ora 10.00, se vor putea genera vouchere pentru următoarele tipuri de electrocasnice: televizoare, laptopuri și tablete, scrie News.ro.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Etapa a doua a programului Rabla pentru electrocasnice se va desfășura până în 18 iunie.

Programul are anul acesta un buget de 75 de milioane de lei, cel mai mare din istoria sa, estimându-se peste 200.000 de beneficiari.

În total, sunt eligibile nouă categorii de produse: mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, aparate frigorifice, uscătoare de rufe, aparate de aer condiționat, televizoare, aspiratoare, laptopuri și tablete.

Persoanele care doresc să beneficieze de oricare dintre cele nouă categorii de echipamente trebuie să intre în platforma de pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu și să își genereze contul de utilizator.

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

Programul a fost structurat în trei etape. Etapa 1 (21 mai - 4 iunie), pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparatele frigorifice, Etapa 2 (4-18 iunie), pentru televizoare, laptopuri și tablete, Etapa 3 (18 iunie - 2 iulie), pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare.

Sumele care se asigură sub forma unor vouchere vor fi următoarele: 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, 400 de lei pentru mașini de spălat vase, având cel puțin noua clasa energetică D, la mașinile de spălat rufe cel puțin clasa energetică C, 400 de lei pentru aparatele de aer condiționat care trebuie să fie în cel puțin A++, 400 de lei pentru combine frigorifice, lăzi frigorifice, congelatoare clasele energetică cel puțin E, 400 de lei pentru televizoare, având cel puțin clasa energetică E, 400 de lei pentru uscătoarele de rufe A++, 200 de lei pentru aspiratoare, consumul să fie mai mic de 43 kilowatti oră pe an și 500 de lei pentru laptopuri, 300 de lei pentru tablete.

"În ediția trecută au fost probleme în momentul înscrierii beneficiarilor, sistemul a cedat, motiv pentru care am regândit acest sistem și în prima fază, printr-un proces foarte simplu se vor înregistra beneficiarii în sistemul informatic. Trebuie să menționeze nume, prenume, localitate, județ, cod numeric personal, adresă de email și număr de telefon valid și are opțiunea de a încărca pe loc un buletin de identitate sau o carte de identitate și o declarație pe propria răspundere că punem la dispoziția AFM datele personale”, afirma ministrul Mediului, Tanczos Barna.

viewscnt
Afla mai multe despre
rabla pentru electrocasnice
vouchere
televizoare