Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a vândut acțiuni în valoare de peste 4 miliarde de dolari

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a vândut acțiuni în valoare de peste 4 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2024

Miliardarul Jeff Bezos a vândut mai multe acțiuni la Amazon, ceea ce a adus valoarea totală a vânzărilor din ultimele zile la peste 4 miliarde de dolari, potrivit BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gigantul tehnologic, pe care Bezos l-a fondat în 1994, a spus că a vândut 24 de milioane de acțiuni Amazon în această lună, scrie Adevărul.

Lynk & Co se lansează în România și pe alte 11 piețe din estul Europei CITEȘTE ȘI Lynk & Co se lansează în România și pe alte 11 piețe din estul Europei

Jeff Bezos, care este președintele executiv al companiei, a vândut ultima dată acțiuni ale Amazon în 2021.

La începutul acestei luni, compania a declarat că plănuiește să vândă 50 de milioane de acțiuni în cursul anului viitor, care valorează aproximativ 8,4 miliarde de dolari la prețurile actuale.

Prima vânzare a 12 milioane de acțiuni a fost anunțată într-un dosar de reglementare vineri, urmată de un anunț, marți, de vânzare a altor 12 milioane de acțiuni.

Bezos a donat, de asemenea, acțiuni la Amazon ca parte a filantropiei sale, cel mai recent în 2022.

Pe măsură ce Bezos s-a mutat la Miami, în Florida, din Seattle în Washington, anul trecut, va economisi în jur de 280 de milioane de dolari în taxe pe acțiunile în valoare de 4 miliarde de dolari pe care le-a vândut.

Holde Agri Invest, un holding anunțat în premieră de Profit.ro și lansat cu ținta de a deveni principal jucător în agricultură, discută achiziționarea unei mari suprafețe de teren CITEȘTE ȘI Holde Agri Invest, un holding anunțat în premieră de Profit.ro și lansat cu ținta de a deveni principal jucător în agricultură, discută achiziționarea unei mari suprafețe de teren

Câștigurile de peste 250.000 USD din vânzarea de acțiuni sau alte investiții pe termen lung sunt impozitate cu 7% în statul Washington. Florida nu are impozite de stat pe venituri sau câștiguri de capital.

Cu toate acestea, el va fi în continuare pasibil de taxe federale ca urmare a vânzării acțiunilor.

Când Jeff Bezos și-a anunțat mutarea în Florida, a provocat speculații cu privire la o posibilă factură fiscală cu care s-ar fi confruntat la Washington, după ce statul a aprobat o nouă taxă pentru vânzările mari de acțiuni.

Vânzările sale de acțiuni Amazon vin după ce acestea au crescut cu aproape 70% în ultimul an.

Bezos a declarat în noiembrie că părinții lui s-au mutat recent înapoi la Miami, unde și-a petrecut o parte din copilărie și că își dorea să fie aproape de ei și de proiectul său spațial Blue Origin, care „se muta din ce în ce mai mult la Cape Canaveral”.

FOTO Renault deschide comenzile pentru SUV-ul Rafale CITEȘTE ȘI FOTO Renault deschide comenzile pentru SUV-ul Rafale

„Eu și Lauren iubim Miami”, a scris el pe Instagram, referindu-se la logodnica sa Lauren Sánchez.

„Pentru toate acestea, plănuiesc să mă întorc la Miami, părăsind nord-vestul Pacificului”, a adăugat el.

Jeff Bezos rămâne cel mai mare acționar al Amazon și este unul dintre cei mai bogați oameni din lume, cu o avere estimată la peste 190 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
jeff bezos