Fondul de investiții KKR va achiziționa o participație majoritară în Coty Professional Beauty pentru 4,3 miliarde dolari

Fondul de investiții KKR va achiziționa o participație majoritară în Coty Professional Beauty pentru 4,3 miliarde dolari
scris 16 mai 2020

Coty și fondul de investiții KKR au semnat un acord (MoU) prin care KKR va achiziționa o participație majoritară din divizia de produse profesionale de înfrumusețare din portofoliul Coty, pentru o valoare de 4,3 miliarde de dolari.

"Coty și KKR au semnat un acord (MoU) prin care KKR va achiziționa o participație majoritară din divizia de produse profesionale de înfrumusețare din portofoliul Coty, pentru o valoare de 4,3 miliarde de dolari. Coty Inc. a semnat un acord cu fondul de investiții, KKR, pentru a vinde o parte majoritară din divizia de produse profesionale de înfrumusețare, incluzând brandurile Wella Professionals, Clairol, OPI și ghd", arată companiile într-un comunicat.

Conform prevederilor memorandumului de înțelegere (MoU), Coty va transfera Wella și portofoliul său de branduri profesionale într-o companie de sine stătătoare în care KKR va deține un procent de 60% din companie, Coty rămânând cu  40%. Businessul de produse de frumusețe Coty din Brazilia va rămâne în totalitate în posesia Coty, scrie News.ro

Purcari, majorare cu 10% a afacerilor trimestriale, dar profit net mai mic. Producătorul de vinuri reclamă impactul măsurilor luate la București și Chișinău pentru închideri ale unor sectoare din economie CITEȘTE ȘI Purcari, majorare cu 10% a afacerilor trimestriale, dar profit net mai mic. Producătorul de vinuri reclamă impactul măsurilor luate la București și Chișinău pentru închideri ale unor sectoare din economie

"Suntem încântați de acest anunț. KKR este una dintre cele mai proeminente firme de investiții din lume cu un palmares exemplar. Ca și leader de piață, cu unul dintre cele mai puternice portofolii de branduri în industria profesională de frumusețe, credem că acest parteneriat deschide noi oportunități pentru Wella, pentru oameni și pentru branduri", spune Sylvie Moreau, președinta Coty Professional Beauty.

KKR este un pionier al fondurilor de investiții globale, cu peste 43 de ani de experiență în domeniu. Compania deține un palmares vast de investiții în zona brandurilor de larg cosum, inclusiv cele de beauty. Portofoliul său include 109 companii cu venituri de peste 157 miliarde de dolari anual și peste 637.500 de angajați.

"Suntem încântați de parteneriatul cu Coty în această perioadă de incertitudini globale, ajutându-i să devină o afacere mai puternică, mai agilă, prin achiziția unui pachet majoritar de acțiuni în Wella. Wella este un lider de piață, cu un portofoliu semnificativ de produse de păr profesionale și cu oportunități de creștere importante pe care să le realizăm în parteneriat cu echipa de management", afirmă Johannes Huth, partener și director al KKR EMEA.

Wella Professionals împlinește în acest an 140 de ani și va opera, din nou, ca o companie de sine stătătoare.

KKR urmează să dețină 60% din acțiunile Wella și Coty 40%, asta ulterior realizării unui raport limitat de confirmare de due diligence și realizarea documentelor finale. Acest acord este așteptat să se semneze până la sfârșitul lunii mai.

Coty a achiziționat portofoliul de branduri profesionale de înfrumusețare si de păr în 2016 de la Procter & Gamble.

viewscnt
Afla mai multe despre
coty professional beauty
kkr