FOTO CONFIRMARE Brandul de frigidere FRAM, readus pe piață. "Din trecut, în prezent"

scris 6 iul 2021

Compania Network One Distribution (NOD), deținută integral de Iulian Stanciu, președinte executiv eMAG, readuce pe piață marca de frigidere Fram, comercializată în regimul comunist, în perioada anilor '60 - '70, operațiune anunțată anterior de Profit.ro.

De data aceasta, însă, frigiderul nu vine ca produs singular, ci face parte dintr-o întreagă linie de produse electrocasnice.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Astfel, sub umbrela FRAM sunt introduse peste 30 de produse, electrocasnice mari (frigidere, mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, hote, aragazuri) și mici (espressoare, cafetiere, friteuze, fierbătoare, prăjitoare de pâine, tocătoare), integrate în 4 game diferite și declinările lor (retro, clasic, color si modern) sub sloganul “Din trecut, în prezent”.

Producătorii vor să ducă această marcă și pe piețele externe.

Imagini pot fi văzute în material și în GALERIA FOTO

FOTO CONFIRMARE Brandul de frigidere FRAM, readus pe piață.

În urmă cu doi ani, Horizon, brandul companiei NOD a readus pe piață marca TV Diamant, comercializat tot  în regimul comunist, după ce în octombrie 2015 a preluat bicicletele Pegas.

Acum, NOD a înregistrat marca "Fram, din trecut în prezent", relevă date Profit.ro.

"NOD a dezvoltat o strategie de revitalizare a brandurilor istorice românești, precum Diamant și Pegas. Fram este parte din aceeași inițiativă si primul pas a fost să înregistrăm marca", au transmis anterior reprezentanții NOD pentru Profit.ro.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Primele modele de frigidere Fram au fost produse și vândute 1961 la Întreprinderea de Mașini Electrice București, fosta uzinele Klement Gottwald.

În anii 60, autoritățile comuniste au mutat producția frigiderelor la Sadu (Gorj).

În această fabrică, cu o licență cumpărată din Franța, au apărut noi modele de frigidere marca Thomson, redenumite ulterior Frigero și apoi Arctic.

În 1970, cu ajutorul companiilor franceze Thomson-Brandt și Roubanoux, producția de frigidere s-a extins la Găești.

FOTO CONFIRMARE Brandul de frigidere FRAM, readus pe piață.

În 1979, pe fondul uzurii morale a modelelor de frigidere Fram, producția acestora de la Sadu a fost încheiată. O parte a personalului a fost mutat la Găești, unde au început operațiunile de realizare a modelului Arctic.

Ulterior, producția de frigidere Arctic a fost extinsă și la fabrica de la Sadu.

NOD a raportat, conform celor mai recente date publice disponibile, o cifră de afaceri de 1,35 miliarde lei în 2019, în creștere cu 6,6% față de anul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
iulian stanciu
emag
nod
fram
frigider