FOTO cora instalează o româncă în postul de CEO al business-ului local

FOTO cora instalează o româncă în postul de CEO al business-ului local
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2022

cora România, parte a grupului franco-belgian Louis Delhaize, a numit-o la conducerea companiei pe Aura Rădulescu, având ca obiective pentru următorii trei ani relansarea creșterii companiei și consolidarea modelului comercial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Thierry Destailleur, fostul CEO, devine președintele Consiliului de Administrație, poziție din care va oferi consiliere strategică pentru dezvoltarea companiei.

Traian Băsescu, dosar deschis la Parchet pentru declarații false de necolaborare cu Securitatea CITEȘTE ȘI Traian Băsescu, dosar deschis la Parchet pentru declarații false de necolaborare cu Securitatea

Aura Rădulescu a activat 10 ani în vânzări înainte să se alăture echipei cora, în 2008. Ea a condus, pe rând, centralele de achiziții non alimentară, alimentară, pentru ca în 2020 să preia conducerea Centralei de Achiziții a cora. În 2021 a primit un nou rol, acela de Director Operațional.

FOTO cora instalează o româncă în postul de CEO al business-ului local

Echipa de top management este completată cu două poziții noi, create pentru a susține procesul de transformare a cora. Claudia Badea, care până acum a fost directorul hipermarketului cora Lujerului, devine Director pentru Comerțul digital și va coordona dezvoltarea multicanal a companiei. Anca Popescu, fostul director al cora Pantelimon, devine director pentru Responsabilitate Socială și va coordona noua strategie referitoare la impactul social al companiei în România. Camelia Popescu preia un nou rol, acela de  Director de PR & Public Affairs.

cora este prezentă în România din anul 2003 și are 2.900 de angajați.

În decembrie 2021, grupul franco-belgian Louis Delhaize a ajuns la un acord cu grupul austriac Supernova pentru a-și vinde întregul portofoliu imobiliar din România cu scopul închirierii ulterioare a hipermarketurilor cora, operațiune anunțată anterior de Profit.ro. Retailerul nu își vinde și afacerea de bază, ci va continua să opereze hipermarketurile cora.

Afacerile lanțului Cora România sunt în scădere. Chiar dacă toate marile rețele competitoare au înregistrat vânzări în creștere în anul pandemiei, Romania Hypermarche, compania care operează Cora la nivel național, a raportat o scădere de 5,6% a afacerilor, până la 1,62 miliarde de lei, nivel comparabil cu cel obținut în 2013. Totuși, după doi ani de pierderi, în 2020, Romania Hypermarche a revenit pe profit, atingând nivelul de 4,7 milioane lei.

Lanțul Cora ocupă locul 11 în topul celor mai mari retaileri după cifra de afaceri înregistrată în 2020, după Penny, Selgros și Artima (parte a grupului Carrefour).

Prezent pe piața românească din 2003, cora operează 10 hipermarketuri în București și în marile orașe, magazinele cora Urban și platforma de e-commerce cora.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
cora românia
aura rădulescu