FOTO O tânără debutează în afaceri cu o cofetărie dedicată exclusiv câinilor

FOTO O tânără debutează în afaceri cu o cofetărie dedicată exclusiv câinilor
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 17 apr 2018

Simona Pope, o tânără cofetar, va deschide la sfâșitul lunii mai o cofetărie online dedicată exclusiv câinilor, urmând ca, peste o perioadă, să inaugureze și primul punct ofline de vânzare, pe care și-l dorește a fi într-un mall. Simona Pope crede că dacă ar fi amplasată lângă o cofetărie umană, cea canină ar avea succes, deoarece unii clienți ar avea mustrări de conștiință să-și cumpere prăjituri doar pentru ei sau copii și i-ar lua și câinelui ceva dulce de alături.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Simona Pope, fiica celei care deține cofetăria Alice din București, vrea ca prima sa investiție să fie o afacere cu care să nu aibă foarte multă concurență. Cofetar de meserie, ea a constatat că mulți prieteni îi cereau, de zilele de naștere ale câinilor sau pisicilor lor, câteva prăjituri sau un tort. Prăjiturile pentru animale sunt realizate după rețete separate față de cele umane și nu trebuie să conțină zahăr, ciocolată, struguri și alte ingrediente care le fac rău câinilor sau pisicilor. În schimb, sunt folosite foarte mult ovăzul și untul de arahide.

Mai întâi, tânăra va deschide o cofetărie online, lagrivei.ro, iar dacă afacerea va avea succes și îi va aduce bani, va investi și în unul sau mai multe puncte de vânzare offline. Ea crede că o cofetărie pentru animale ar avea mai mult succes într-un mall, în imediata vecinătate a unei cofetării umane. "Cred că dacă oamenii ajung la cofetărie și mănâncă o prăjitură, iar alături văd și o cofetărie pentru câini, au mustrări de conștiință și zic: <<Hai să-i iau și animăluțului de acasă o prăjiturică>>". Site-ul, mai spune tânăra, va conține și articole care își propun să educe clienții, scrise de medici veterinari cu care va colabora.

FOTO O tânără debutează în afaceri cu o cofetărie dedicată exclusiv câinilor

În prima fază, cofetăria va vinde doar prăjituri și torturi pentru câini, care sunt mult mai puțin pretențioși la mâncare decât pisicile. "Pisicile sunt mult mai mofturoase și nu vreau ca la începutul afacerii să am situații în care pisicii nu-i place prăjitura, ceea ce nu m-ar ajuta ca imagine", mai spune Simona Pope.

FOTO O firmă din București a cerut înregistrarea mărcii \ CITEȘTE ȘI FOTO O firmă din București a cerut înregistrarea mărcii "abibas". Anterior, a vrut să protejeze de contrafaceri și marca "NKIE"

Ea afirmă că produsele vor fi copia celor pentru oameni, cu fursecuri și amandine etc., doar că vor conține ingrediente care nu le dăunează câinilor și că toate rețetele vor fi aprobate, inițial, de un medic veterinar. "Eu am cinci câini și patru pisici și le-am dat și lor prăjituri făcute de mine. De Crăciun am făcut pachețele și le-am trimis și prietenilor pentru câinii lor", a mai spus tânăra.

Simona Pope afirmă că, spre deosebire de multe dintre prăjiturile pentru câini care mai sunt vândute prin pet shop-uri, cele pe care le va vinde ea nu vor conține ingrediente din gama pentru animale, ci unele pe care le folosesc și oamenii. "Așa că oricine poate mânca, dacă i se face poftă, din prăjitura preferată a cățelului său", mai spune tânăra.

FOTO O tânără debutează în afaceri cu o cofetărie dedicată exclusiv câinilor

FOTO O tânără debutează în afaceri cu o cofetărie dedicată exclusiv câinilor

viewscnt
Afla mai multe despre
simona pope
cofetarie
caini