FOTO Protecția Consumatorului retrage un produs de la vânzare din magazinele Lidl

FOTO Protecția Consumatorului retrage un produs de la vânzare din magazinele Lidl
scris 6 oct 2022

Autoritatea Națională pentru Protecia Consumatorului anunță că analiza de laborator confirmă că unul dintre oțeturile comercializate pe piață, ”Oțet din Vin SEINEANA” este pe bază de acid acetic. ANPC a oprit de la comercializare produsul de la Lidl.

Ce se va întâmpla pe piața de retail din România, cum pot fi atrași mai mulți clienți profitând de ridicarea restricțiilor, cum poți îmbina eficient canalul de vânzare online cu magazinul fizic va fi explicat la PROFIT E-Commerce.

Videoconferința, programată pentru 13 octombrie, este organizată cu sprijinul Alpha Bank, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

”În urma unor verificări desfășurate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), cu aproximativ 3 luni în urmă, în lanțul de magazine Lidl, acțiuni de control care vizau modul în care este respectată legislația în domeniu, în respectivele unități, au fost prelevate probe din produsul ”Oțet din Vin SEINEANA”, LOT 1/ 17.05.2022, în vederea determinării de către un laborator acreditat a prezenței acidului acetic în produs”, a transmis ANPC.

IKEA a depășit borna afacerilor de 1 miliard lei în România și a vândut hotdogi cât pentru un drum până la Timișoara. Suedezii pregătesc deschiderea din Timișoara - VIDEO CITEȘTE ȘI IKEA a depășit borna afacerilor de 1 miliard lei în România și a vândut hotdogi cât pentru un drum până la Timișoara. Suedezii pregătesc deschiderea din Timișoara - VIDEO

Sursa citată a precizat că lotul prelevat a fost oprit temporar de la comercializare până la finalizarea documentului de control, ca urmare a elaborării rapoartelor de încercare, scrie News.ro

”Iată o dovadă în plus că trebuie să strângem rândurile și să verificăm umăr la umăr toate produsele aflate pe raft. Falșii producători și cei ce se dovedește a avea intenții rele trebuie eliminați de pe piață, împreună cu produsele sau serviciile lor. Toți furnizorii trebuie auditati și suntem la dispoziția celor ce ne solicită sprijinul în acest sens”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Instituția precizează că, în urma analizării probelor depuse la laborator, s-a constatat că produsul prezentat și vândut consumatorilor ca provenind din vin, nu are nicio legătură cu acesta, fiind de fapt o soluție obținută din acid acetic și apă. 

”Ca atare, măsura opririi temporare de la comercializare a fost transformată în cea de oprire definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produsului ” Oțet din Vin SEINEANA”, LOT 1/ 17.05.2022, valabilă pentru toate magazinele lanțului Lidl, de pe teritoriul țării”, a mai transmis ANPC.  

FOTO Protecția Consumatorului retrage un produs de la vânzare din magazinele Lidl

viewscnt
Afla mai multe despre
lidl
otet
anpc