VIDEO Gap, Zara, H&M renunță la produsele din mohair în colecțiile lor

VIDEO Gap, Zara, H&M renunță la produsele din mohair în colecțiile lor
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mai 2018

Giganții internaționali Gap, Zara, H&M și Topshop au anunțat miercuri că au renunțat la hainele din mohair, după difuzarea de către Peta a unui film în care mai multe capre erau matratate, potrivit ONG-ului din Africa de Sud, notează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Organizația care apără drepturile animalelor afirmă că acest video a fost "filmat de un martor" și "conține imagini înregistrate în ianuarie și februarie anul acesta în 12 ferme diferite" din Africa de Sud, țară de unde provine jumătate din cantitatea de mohair vândut în lume. Peta a cerut deschiderea unei anchete, scrie News.ro.

În aceste imagini, capre din rasa Angora, din a căror lână se fabrică pulovere, eșarfe sau cuverturi, sunt trase de coarne și de picioare, ridicate de coadă, târâte și aruncate pe pământ.

Sphera Franchise Group continuă expansiunea în Italia și va inagura restaurante KFC în mai multe gări CITEȘTE ȘI Sphera Franchise Group continuă expansiunea în Italia și va inagura restaurante KFC în mai multe gări

Acest film "a nemulțumit în special întreprinderile de modă internaționale, între care grupul H&M, Gap Inc., Inditex și Arcadia, care au interzis vânzarea de mohair", a anunțat Peta în comunicat.

Purtători de cuvânt ale celor patru companii, contactate de AFP, au confirmat că s-au angajat să înterzică până în 2020 această fibră apreciată pentru lejeritate și finețe.

Suedezii de la H&M au precizat că nu utilizează decât o ifimă parte de mohair în colecții (0,044% fibre utilizate), iar pentru rivalul spaniol Inditex (Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara home, Uterqüe) această materie nu reprezintă decât "un număr redus de produse".

Gigantul american Gap a subliniat că ia foarte în serios problema bunăstării animalelor, precizând că interzicerea mohairului vizează etichetele Athleta, Banana Republic, Gap și Old Navy.

Grupul britanic Arcadia (Tophsop, Topman, Burton Menswear, Dorothy Perkins, Evans, Miss Selfridge, Outfit Kids, Wallis) a confirmat de asemenea un astfel de angajament, exprimându-și "preocuparea în fața filmului obținut de Peta".

Problema bunăstării animalelor a determinat recent ca o serie de mărci, precum Gucci și Versace, să nu mai folosească produse din blană în colecțiile lor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
gap
zara
h&m
mohair