Fuziune blocată la Altex, proiectul este perimat

Fuziune blocată la Altex, proiectul este perimat
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 12 apr 2017

Fuziunea dintre Cometex și Real Estate, acționari ai companiei Altex România, liderul pieței românești de retail, va fi oprită, constatându-se că operațiunea, decisă încă din toamna anului 2015, dar nefinalizată nici până astăzi, este perimată. Omul de afaceri Dan Ostahie, principal acționar al Altex, a fost împuternicit să oprească fuziunea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Principalul argument este că proiectul de fuziune, aprobat în 2015, se bazează pe datele financiar-contabile și evaluările de la 31 decembrie 2014 ale celor două firme.

Operațiunea prevedea ca Real Estate să fie absorbită de Comtex.

Cu 116 magazine Altex și Media Galaxy, Altex România este liderul pieței românești de retail, cu produse electrocasnice, electronice, IT, comunicații și multimedia.

Fuziune de 2 miliarde lei în retail-ul online românesc. Administratorul eMAG.ro va prelua firma din spatele fashiondays.ro CITEȘTE ȘI Fuziune de 2 miliarde lei în retail-ul online românesc. Administratorul eMAG.ro va prelua firma din spatele fashiondays.ro

Principalul acționar direct al retailerului este omul de afaceri Dan Ostahie, care deține acțiuni reprezentând 73,46% din capitalul social. Ceilalți acționari sunt Cometex SRL – 14,51% și Real Estate SRL – 12,03%, ambele controlate de Ostahie.

Afacerile retailerului au crescut în 2015 cu 31,8%, la 1,96 miliarde de lei. De asemenea, profitul net a urcat cu 320%, la 16,4 milioane de lei.

Pentru 2016, Ostahie a declarat că anticipează un avans de 15% al afacerilor.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
altex
fuziune