Ghetele pentru bărbați - încălțămintea care nu e doar pentru iarnă, în cazul unora

Ghetele pentru bărbați - încălțămintea care nu e doar pentru iarnă, în cazul unora
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 8 dec 2022

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este curios modul în care bipolaritatea afectează și lumea încălțămintei pentru bărbați. Pantofii și adidașii își împart lumina reflectoarelor în magazinele de încălțăminte pentru bărbați și între cele două tipuri de încălțăminte există o distanță mare care este ocupată doar de ghete.

Noi am ieșit la rampă pentru acel grup de populație, încă mic în comparație cu cei fideli pantofilor și adidașilor, care revendică acest tip de încălțăminte bărbați, și de aceea am pregătit acest mic ghid pe care vi-l împărtășim mai jos. Cum, ce, când și de ce: iată cum să porți ghete iarnă bărbați.

Cum și de ce?

Răspunsul la aceste două întrebări este simplu, mai ales la cea de-a doua: pentru că țin de cald și sunt potrivite pentru iarnă. De ce ar trebui să se ajungă întotdeauna la gustul personal, așa că aceasta este cheia pentru a descoperi ghetele pentru bărbați; trebuie să vă placă. Evident, unii preferă ghetele sau bocancii și în alte anotimpuri cu excepția iernii.

Acesta din urmă este un alt argument care servește pentru a răspunde de ce, întrucât ghetele sunt alternativa ideală la pantofi. Nu și în cazul adidașilor, care trăiesc într-un univers paralel în care nu au rival: cel al modei relaxate și confortabile, sportive și urbane. Este adevărat că ghetele fac legătura între acest stil și stilul formal reprezentat de pantofi, dar ele reprezintă totuși o alternativă specifică la adidași, care au întâietate în contextul lor.

Ghete iarnă bărbați - oferte

Cu toate acestea, nu există un tip de încălțăminte mai bun decât ghetele pentru a ridica nivelul de formalitate al look-urilor fără a fi nevoie să faci un triplu salt mortal de la adidași la pantofi direct. Și, în plus, au un lucru pe care nu-l au niciuna dintre ele: versatilitate. Pot merge bine cu blugi, în stil rock star, dar și cu un costum, atâta timp cât, bineînțeles, știi cum să alegi ce model de ghete să porți în fiecare caz.

Și, de parcă nu ar fi fost de ajuns, există un detaliu care nu poate fi omis în ceea ce privește ghetele bărbătești și anume că acestea sunt o dovadă foarte sigură că cel care le poartă este un bărbat preocupat de stilul personal și de modă, deoarece, chiar dacă sunt mai frecvente pe stradă, ghetele sunt în orice alt anotimp decât iarna încă un teritoriu interzis pentru mulți bărbați care preferă siguranța unui pantof sau confortul unui pantof sport.

Ce și când?

În linii mari, deși acest lucru este departe de a fi cazul, deoarece există și alte alternative, deși utilizarea lor este mai puțin răspândită și mai puțin versatilă, există patru tipuri de ghete pentru bărbați: ghete chelsea, ghete formale cu șiret, ghete casual cu șiret, ghete militare sau de munte și ghete de deșert, cel mai apropiat lucru de un hibrid între un pantof și o pereche de bocanci pentru bărbați.

Ca alternativă la acestea există multe altele, dar niciuna dintre ele nu are aceeași popularitate și faimă ca cele descrise mai sus. Exemple mai mult sau mai puțin răspândite sunt ghetele wallabee și ghetele de motociclist, cu catarame, și, într-o măsură mai mică, ghetele de cowboy, care nu sunt cu adevărat ghete, deoarece tija lor, deși nu este înaltă, este mai înaltă decât majoritatea ghetelor și bocancilor pentru bărbați. Așadar, acestea sunt mai degrabă cizme în loc de ghete.

Acestea din urmă, de altfel, nu par să revină ca tendință pentru bărbați, chiar dacă westernurile, ca și musicalurile, sunt genul la modă la Hollywood. David Beckham poate spune altceva, stimulat de sinele său de la începutul anilor 2000, dar a fost unul dintre primii care a realizat că cizmele cowboy nu se compară cu ghetele chelsea sau ghetele cu șireturi.

Utilizări ghete iarnă bărbați

Pe lângă stiluri, și utilizările pentru acest tip de încălțăminte bărbați sunt variate. În primul rând avem ghetele de lucru pe care le vom folosi în fabrici, la țară sau în orice alt loc care necesită protecție pentru picioarele noastre, precum și un suport suplimentar dacă trebuie să petrecem mult timp în picioare, una dintre cele mai vechi utilizări ale ghetelor.Acest tip de încălțăminte este de obicei confecționată din piele tare pentru a evita orice accident care ne-ar putea răni picioarele.

Apoi găsim bocancii de drumeție, aceștia se caracterizează prin faptul că sunt impermeabili pentru a proteja picioarele de intemperiile vremii, de asemenea au un toc puțin mai înalt pentru un sprijin mai mare atunci când mergem ore întregi pe munte. Tălpile acestora trebuie să fie din cauciuc sau din cauciuc zimțat pentru a garanta aderența pe orice suprafață, evitând astfel alunecările și accidentele.

Se recomandă ca acest tip de încălțăminte bărbați să aibă o talpă intermediară amortizată, capabilă să absoarbă impactul călcâielor pe teren accidentat, pentru un confort sporit și o economie de energie în timpul utilizării.

Pentru a încheia cu utilizările avem ghetele elegante, așa cum am menționat în secțiunea anterioară, acest tip de gheată este folosit pentru a ne completa ținuta și a-i da un stil mai bun. Este important să știm cum să combinăm culorile ghetelor cu hainele noastre, precum și să încercăm să le folosim la momentul potrivit pentru a nu ieși din comun.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ghete
emag