Gloria Jean’s Coffees se extinde în Europa de Est cu 21 de cafenele

Gloria Jean’s Coffees se extinde în Europa de Est cu 21 de cafenele
Wili Bitescu
Wili Bitescu
scris 20 oct 2017

Lanțul de cafenele Gloria Jean’s Coffees va deschide până la finalul anului viitor 21 de cafenele în șase țări din Europa de Est.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Compania are în plan deschiderea a 6 cafenele în Bulgaria, 5 în Serbia, 4 în Croația, 3 în Slovenia și câte două în Muntenegru și Macedonia. Primul dintre acestea va fi deschis în Bulgaria, în această lună, în complexul comercial Paradise Centre, preluat recent de NEPI.

Gloria Jean’s Coffees își are originile în Chicago, pornind de la un mic magazin de cafea și cadouri în 1979. Din anul 2014, Gloria Jean’s Coffees este administrată de compania australiană Retail Food Group.

Retailerul grec Jumbo vrea să împrumute 250 milioane euro pentru extinderea în România CITEȘTE ȘI Retailerul grec Jumbo vrea să împrumute 250 milioane euro pentru extinderea în România

În România, brandul a fost adus în franciză în anul 2005 de Gourmet Products Servicii, ai cărei acționari sunt firma Surrey Ltd și oamenii de afaceri turci Ozan și Suat Orsan.

Primul coffee-shop Gloria Jean’s din Romania a fost deschis în Plaza Romania, centru comercial deținut de grupul turc Anchor.

În prezent, rețeaua din România numără 11 cafenele, dintre care nouă în București, una în Pitești și una în Ploiești. Cafeneaua Gloria Jean’s din Piața Romană a fost închisă recent, iar ultima cafenea inaugurată este cea din Sun Plaza.

În 2016, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor Publice, firma Gourmet Products Servicii a avut o cifră de afaceri de 4.316.753 lei, dar și pierderi de circa 497.192 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
gloria jean’s coffees
cafenele