Idei de covoare pentru camera de zi – 5 moduri de a decora spațiul

Idei de covoare pentru camera de zi – 5 moduri de a decora spațiul
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 6 mai 2022

Suntem întotdeauna interesați de modalități simple de a schimba decorul camerei de zi. Dacă poți adăuga un singur articol pentru a avea un impact mare în spațiul tău, un covor este o alegere excelentă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Covorul potrivit pentru sufragerie poate aduna toate culorile de accent, poate adăuga model unei palete de culori neutre sau poate „înmuia” o cameră prea „dură”.

În plus, covorul vine cu multe atribute practice utile. Este un izolator excelent, reducând curentul de aer și reducând astfel facturile la încălzire. Absoarbe zgomotul și reduce transferul de sunet către încăperile de dedesubt. Se simte moale și confortabil sub picioare. Și, când vine vorba de stil, un covor living poate adăuga un întreg strat de personalitate unei încăperi.

Cinci lucruri de luat în considerare atunci când alegi un covor living nou

  • Dimensiune: asigură-te că ai un covor la scara potrivită pentru cameră
  • Culoare: noul tău covor arată cel mai bine dacă prezintă cel puțin două dintre culorile tale de accent
  • Confort: Alege un covor pe care îl iubești, dar este și important să îl simți bine sub picioare
  • Îngrijire: Verifică curățarea și întreținerea oricărui covor pe care îl ai în vedere
  • Stil: Vestea bună este că aproape toate stilurile de covoare sunt aproape neutre – culoarea este mai importantă decât modelul.

Acum, să vedem câteva sfaturi prin care un covor living îți poate înveseli și lumina camera.

1. Lasă-ți covorul să decidă schema de culori

Una dintre cele mai ușoare modalități de a adăuga culoare, căldură și textură sufrageriei tale este introducerea unui covor living. Acestea oferă o modalitate bună de a înmuia o pardoseală din piatră tare, gresie sau parchet și pot fi, de asemenea, stratificate pe podele moi pentru a oferi un interes suplimentar sau pentru a defini zone. 

Îți recomandăm să începi decorul camerei tale alegându-ți covorul. În acest fel, poți face un statement; gândește-te la covorul tău ca la o operă de artă pentru podeaua ta. Din ce în ce mai mulți oameni sunt aventuroși cu alegerile lor de covoare și le văd ca piese de investiție care se vor potrivi frumos cu ideile de mobilier pentru sufragerie.

2. Lasă covorul să atragă atenția

Dacă alegi un covor living dramatic, restul mobilierului poate fi destul de simplu. Poate vrei să preiei culorile de pe covor în perne, perdele sau alte accesorii și accesorii.

Alternativ, dacă ai deja mobilierul la loc, poate vrei să adaugi un covor living coordonat sau neutru pentru a completa camera, poate alegând o textură primitoare sau un finisaj mătăsos pentru o notă suplimentară de lux. Încearcă un covor clasic cu mobilier contemporan sau invers – un amestec adesea funcționează foarte bine.

3. Adaugă textură cu un covor living

Covoarele care au un pic de textură, fie că sunt din lână cu nervuri sau în buclă, pot adăuga interes ca spațiu și senzație minunată sub picioare.

Covorul este locul perfect pentru a începe când creezi un spațiu de locuit confortabil. Textura lânii sub picioare, împreună cu o culoare caldă sau un model primitor, o fac baza perfectă pe care să modelezi o schemă interioară confortabilă și primitoare în living.

4. Alege o culoare neutră pentru longevitate

Selectarea unei culori pentru un covor living se va reduce la stilul și gusturile tale personale, dar ia în considerare întotdeauna aspectele practice, cum ar fi modul în care este folosită camera și de către cine și gândește-te și la longevitate. Culorile îndrăznețe și modelele funky pot fi distractive și pot adăuga o mulțime de personalitate. Dar, dacă ai îndoieli, rămâni la neutru.

O paletă de culori neutre este cea mai potrivită pentru camerele în care petreci mult timp, cum ar fi dormitorul sau camera de zi, unde tonurile relaxante sunt cheia pentru a crea un spațiu fericit. Neutrul este versatil, având capacitatea de a oferi o platformă și de a crea scena.

5. Ia în considerare culoarea pereților

Este o întrebare clasică: lumină pe pereți și întuneric pe podea sau întuneric pe pereți și lumină pe podea? Personal, suntem de părere că nu există o regulă strictă sau rapidă și ambele pot funcționa. Dar dacă înclini spre o culoare dramatică pe toți cei patru pereți, îți recomandăm să temperezi acele nuanțe capricioase cu un covor mai deschis.

viewscnt
Afla mai multe despre
covor
living