IKEA a depășit borna afacerilor de 1 miliard lei în România și a vândut hotdogi cât pentru un drum până la Timișoara. Suedezii pregătesc deschiderea din Timișoara - VIDEO

IKEA a depășit borna afacerilor de 1 miliard lei în România și a vândut hotdogi cât pentru un drum până la Timișoara. Suedezii pregătesc deschiderea din Timișoara - VIDEO
scris 4 oct 2022

Grupul suedez de mobilă IKEA, cel mai mare retailer de mobilă din lume, și-a majorat vânzările totale din România, în anul fiscal 2022, cu 2,5%, din care cele online au avut o creștere de peste 13% comparativ cu anul precedent. Retailerul a vândut peste 22 de milioane de produse, dintre care 66,55% au fost piese de mobilier și 34,2% accesorii, cifra de afaceri ajungând la peste 1 miliard de lei.

Ce se va întâmpla pe piața de retail din România, cum pot fi atrași mai mulți clienți profitând de ridicarea restricțiilor, cum poți îmbina eficient canalul de vânzare online cu magazinul fizic va fi explicat la PROFIT E-Commerce.

Videoconferința, programată pentru 13 octombrie, este organizată cu sprijinul Alpha Bank, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

În vară, Profit.ro a anunțat că IKEA a trecut în România de borna de 1 miliard lei afaceri și și-a triplat profitul. Grupul pregătește investiții de 3 miliarde de euro în magazine existente și noi, inclusiv în România

Circa 4,5 milioane de oameni au vizitat magazinele IKEA din România, iar magazinul online a avut  peste 31,2 milioane de vizitatori. Anul fiscal 2022 a înregistrat o creștere și în ceea ce privește comenzile online, compania înregistrând un total de circa 400.000 de comenzi. 

ULTIMA ORĂ Gigantul francez Tereos confirmă că a decis să închidă și demonteze fabrica de Zahăr Luduș și admite interesul Scandia, anunțat de Profit.ro. De ce a eșuat negocierea. România rămâne cu o singură fabrică de zahăr CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Gigantul francez Tereos confirmă că a decis să închidă și demonteze fabrica de Zahăr Luduș și admite interesul Scandia, anunțat de Profit.ro. De ce a eșuat negocierea. România rămâne cu o singură fabrică de zahăr

În ultimele 12 luni au fost vânduți peste 2,5 milioane de hotdogi, o cantitate suficientă, conform companiei, "pentru a crea un drum de 433 kilometri până la Timișoara", zonă care reprezintă următorul reper important în extinderea IKEA în România.

Grupul suedez de mobilă se pregătește de deschiderea magazinului din TimișoaraTimișoara este orașul în care compania a tot amânat deschiderea unei unități deși de aici primea printre cele mai multe comenzi online.

În noiembrie 2021, Profit.ro a anunțat că magazinul din Timișoara ar urma să fie deschis la finele acestui an.

Elon Musk a înfuriat Ucraina cu un sondaj pe Twitter despre cum ar trebui să se încheie războiul CITEȘTE ȘI Elon Musk a înfuriat Ucraina cu un sondaj pe Twitter despre cum ar trebui să se încheie războiul

La acest moment, compania suedeză are două magazine în România, ambele în București, primul deschis în 2007, în Băneasa, iar al doilea în 2019, în zona Theodor Pallady.

Reprezentanții IKEA a anunțat în repetate rânduri că au pe listă Timișoara, Brașov și Cluj-Napoca, pentru noi magazine.

Acum, lucrările la noul magazin, din Timișoara, sunt aproape de finalizare, iar compania caută viitori angajați.

La sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș, a avut loc o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai noului magazin IKEA. Acesta își va deschide porțile la începutul anului 2023, conform celor de la AJOFM.

Reprezentanții retailerului au solicitat ajutorul și îndrumare pentru găsirea celor mai potrivite persoane care să ocupe cele 180 locuri de muncă vacante create de noua unitate.

Angajatorul nu a uitat ca județul Timiș găzduiește refugiați ajunși în România din multe colțuri ale lumii și au pregătit un program de internship special gândit pentru o integrare mai ușoară a acestora, arată sursa citată.

VIDEO AVM cinematic studio 

Ikea va investi 3 miliarde de euro pentru dezvoltarea și extinderea rețelei de magazine până la finele anului viitor, inclusiv în România, o mare parte din sumă fiind destinată transformării magazinelor existente de la periferiile orașelor, astfel încât acestea să poată fi folosite și ca centre de distribuție pentru comenzile online.

În ultimii trei ani fiscali, Ingka a investit aproximativ 2,1 miliarde de euro în magazine noi și existente în cele 32 de piețe ale sale.

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
magazin nou ikea romania
investitii extindere magazine ikea
centre distributie ikea
tolga oncu
ingka group