Ikea anunță vânzări record grație majorărilor de prețuri

Ikea anunță vânzări record grație majorărilor de prețuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 oct 2022

Grupul suedez Ikea a anunțat vânzări anuale record pe măsură ce majorările de prețuri și efectele generate de eliminarea restricțiilor din timpul pandemiei au compensat pentru problemele de aprovizionare, scăderea încrederii consumatorilor și ieșirea grupului de pe piața din Rusia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Inter IKEA, francizorul pentru cel mai mare retailer de mobilier din lume, a precizat că vânzările la toate magazinele IKEA precum și vânzările online au crescut cu 6,5% în exercițiul fiscal încheiat la finele lunii august, până la 44,6 miliarde de euro.

SURPRIZĂ Producătorul român de condimente Aromatique Food, cumpărat de israelienii de la Turpaz. Tranzacție de peste 3 milioane de dolari CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Producătorul român de condimente Aromatique Food, cumpărat de israelienii de la Turpaz. Tranzacție de peste 3 milioane de dolari

"Inflația și problemele de pe lanțurile de aprovizionare au afectat vânzările în anul fiscal 2022 și au dus la o creștere a costurilor și prețuri mai mari. Aceasta înseamnă că vânzările au crescut în termeni financiari dar cantitativ, vânzările nu au crescut", a precizat Ikea într-un comunicat de presă.

Separat, Ingka Group, care deține cea mai mare parte a magazinelor Ikea, inclusiv cele din Europa, principala piață a grupului, precum și cele din Rusia, care au fost închise, a precizat că vânzările sale au crescut cu 5,6%, până la 39,5 miliarde de euro, scrie Agerpres.

Directorul general de la Inter IKEA, Jon Abrahamsson a precizat că grupul nu are altă alegere decât să majoreze prețurile în acest an, în contextul inflației, punând capăt mai multor ani de stabilitate a prețurilor. "Din păcate nu putem ignora creșterea costurilor cu materiile prime și transportul", a subliniat Jon Abrahamsson. Acesta a adăugat că accesibilitatea produselor Ikea este mai importantă ca niciodată în contextul scăderii încrederii consumatorilor și înmulțirii temerilor privind o recesiune globală. "Vedem asta în gama noastră de produse cu prețuri reduse, care reprezintă jumătate din gama noastră, și care înregistrează performanțe superioare acum. Oamenii pur și simplu caută prețuri bune", a spus directorul de la Inter IKEA.

La începutul lunii și divizia Ikea România a informat că a înregistrat o creștere de 2,5% a vânzărilor totale, respectiv de peste 13% pentru comerțul online, și o cifră de afaceri care a depășit un miliard de lei, în anul fiscal 2022, comparativ cu anul precedent. Peste 4,5 milioane de oameni au vizitat magazinele din România, iar magazinul online a avut peste 31,2 milioane de vizitatori.

Grupul suedez Ingka este unul dintre cele 12 grupuri diferite de companii care dețin și operează Ikea în baza unor acorduri de franciză cu Inter Ikea Systems BV. Grupul Ingka are trei domenii de activitate: Ikea Retail, Ingka Investments și Ingka Centre. Grupul Ingka este un partener strategic în sistemul de franciză Ikea, operând 378 de magazine Ikea în 30 de țări. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
vanzari