Ikea își ajută angajații cu bani și reduceri mai mari de prețuri la achizițiile din magazine

Ikea își ajută angajații cu bani și reduceri mai mari de prețuri la achizițiile din magazine
scris 11 nov 2022

Ikea, cel mai mare retailer de mobilier din lume, a decis să lanseze un fond social cu o valoare de 10 milioane de euro și de asemenea să ofere angajaților reduceri mai mari de prețuri la achizițiile din magazine, în ideea a-și ajuta salariații să facă față creșterii costului vieții, transmite Reuters.

Ingka Group, care deține cea mai mare parte a magazinelor Ikea, inclusiv cele din Europa, principala piață a grupului, a precizat că fondul social îi va sprijini pe angajații care se confruntă cu cele mai mari dificultăți financiare pe parcursul anului fiscal care se va încheia în luna august 2023, scrie Agerpres.

TABEL Puterea medie de cumpărare în România, cu 51% sub media europeană. Clujul a depășit Timișul. Situația pe țări CITEȘTE ȘI TABEL Puterea medie de cumpărare în România, cu 51% sub media europeană. Clujul a depășit Timișul. Situația pe țări

"Fiecare țară din cadrul Ingka Group va oferi sprijin angajaților care ar putea avea nevoie de asistență financiară, de exemplu, pentru a-și plăti facturile la electricitate sau costurile pentru locuință", a informat compania suedeză într-un comunicat de presă publicat joi.

Cu toate acestea, compania nu a oferit o serie de detalii importante, precum care este suma pe care un angajat o poate primi și care este limita până la care se pot depune solicitări de ajutor.

De asemenea, firma care are aproximativ 170.000 de angajați în 31 de țări a informat că va dubla reducerile de prețuri, până la 30%, oferite salariaților la cumpărarea de alimente de la restaurantele din cadrul magazinelor Ikea, precum și pentru mai mult de 2.000 de produse care permit realizarea de economii la energie precum becuri.

"Criza costului vieții afectează în mod serios foarte mulți oameni. Vrem să fim în măsură să ne sprijinim angajații în această perioadă", a informat retailerul.

Companiile din întreaga Europă au început să implementeze măsuri pentru a-și ajuta angajații să facă față costurilor la alimente și energie pe parcursul iernii.

Grupul suedez Ingka este unul dintre cele 12 grupuri diferite de companii care dețin și operează Ikea în baza unor acorduri de franciză cu Inter Ikea Systems BV. Grupul Ingka are trei domenii de activitate: Ikea Retail, Ingka Investments și Ingka Centre. Grupul Ingka este un partener strategic în sistemul de franciză Ikea, operând 378 de magazine Ikea în 30 de țări. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
reduceri