IKEA pregătește masive desființări de locuri de muncă: astfel de decizii nu sunt niciodată ușoare

IKEA pregătește masive desființări de locuri de muncă: astfel de decizii nu sunt niciodată ușoare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 nov 2018

Retailerul suedez de mobilă IKEA va desființa 7.500 de locuri de muncă în următorii doi ani, în principal posturi administrative din centrele de servicii, tăieri ce vor afecta aproximativ 5% din personalul grupului la nivel global.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul suedez vrea să se concentreze mai mult pe online și pe aducerea magazinelor dinspre periferii mai aproape de centrele orașelor, în condițiile în care comportamentul consumatorilor se schimbă rapid.

“Astfel de decizii nu sunt niciodată ușoare și vom face tot posibilul să ne sprijinim colegii de muncă într-o perioadă de transformare. Continuăm să creștem și să avem o evoluție puternică. În același timp, suntem conștienți că peisajul retailului se transformă la o scară și un ritm cum nu au mai fost înregistrate până acum”, spune Jesper Brodin, directorul general al Ingka Holding, proprietarul IKEA.

Proprietarul Brico Depot va ieși de pe piețele din Rusia, Spania și Portugalia CITEȘTE ȘI Proprietarul Brico Depot va ieși de pe piețele din Rusia, Spania și Portugalia

În același timp, în cadrul strategiei de transformare, IKEA va crea, în intervalul menționat, 11.500 de noi locuri de muncă, în principal prin deschiderea a 30 de magazine la nivel global, a precizat Brodin, citat de Financial Times.

Cele 7.500 de locuri de muncă care vor fi desființate, majoritarea posturi redundante, vizează personalul administrativ din birourile și centrele de servicii globale și locale.

“Tăierile de personal nu sunt îndreptate către operarea magazinelor sau a unităților de distribuție. Trebuie să ne simplificăm modul de organizare”, a spus Brodin pentru Reuters.

Profit.ro a anunțat recent că IKEA vrea să deschidă 15 magazine la nivel global în anul fiscal curent, inclusiv în România, unde pregătește inaugurarea celui de-al doilea său magazin, pentru care a lansat deja campania de recrutare de personal.

Procedurile pentru deschiderea celui de–al doilea magazin IKEA în România nu sunt finalizate la acest moment, fiind încă așteptate avize, retailerul pregătind însă în paralel deschiderea de magazine mai mici în centrele orașelor, dar și a mai multor puncte de ridicare a comenzilor

În anul fiscal 2018, încheiat la 31 august, IKEA a deschis 19 magazine, ajungând la o rețea de 422 de magazine în peste 50 de țări.

Vânzările grupului suedez au crescut cu 4,5% în perioada septembrie 2017 – august 2018, până la 38,8 miliarde de euro, sprijinite inclusiv de segmentul online, care a consemnat o creștere de circa 30% comparativ cu anul anterior.

Pe termen mediu, IKEA țintește intrarea pe noi piețe din America de Sud, Europa și Asia și atingerea unui portofoliu de 3 miliarde de clienți potențiali.

În România, vânzările IKEA au crecut cu aproape 11% în anul fiscal 2018, până la 609,35 milioane de lei (fără TVA).

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
locuri munca
personal administrativ