Începerea școlii ridică afacerile din frizerii. Cei cu tunsori trăznite la începerea vacanței au venit acum să se tundă clasic

Începerea școlii ridică afacerile din frizerii. Cei cu tunsori trăznite la începerea vacanței au venit acum să se tundă clasic
scris 9 sep 2019

Începând cu 1 septembrie, numărul de clienți din saloanele de tuns a crescut cu 25-30%, per total, dar dacă ne referim la copii, aceștia au venit în număr de două ori mai mare față de luna august, pentru ca începutul școlii să îi prindă tunși regulamentar. Dacă la începerea vacanței mari unii dintre ei își permiseseră tunsori trăznite, acum au venit în frizerii pentru a-și relua tunsorile clasice de elevi, spun reprezentanții saloanelor.

Numărul clienților din frizerii a început să crească în urmă cu două săptămâni, dar în ultima săptămână creșterea s-a simțit mai puternic, astfel încât, per total, au venit cu 25-30% mai multe persoane, adulți și copii, față de prima săptămână din august, de exemplu, spun reprezentanții saloanelor de tuns.

"Numărul de copii veniți la tuns, în schimb, a crescut în această primă săptămână din septembrie de 2,5 ori comparativ cu toată luna august. Am avut copii și sâmbătă, iar azi am început ziua de lucru tot cu doi copii", spune pentru Profit.ro Marius Ciortescu, hair stilist la salonul Hairtech din București.

El arată că majoritatea copiilor se tund normal, mai ales cei de la școlile de stat, pe când copiii de la școlile private vor și tunsori mai "relaxate".

Peste 2,8 milioane de elevi încep școala astăzi. 1.180 de școli au grupuri sanitare neconforme. STRUCTURA anului școlar și CALENDARUL examenelor CITEȘTE ȘI Peste 2,8 milioane de elevi încep școala astăzi. 1.180 de școli au grupuri sanitare neconforme. STRUCTURA anului școlar și CALENDARUL examenelor

Bogdan Mirică, trainer și hair stilist la salonul Londra 17 din Capitală, afirmă într-o discuție cu Profit.ro că dintre copiii care nu se tund clasic, majoritatea băieților își lasă părul mai lung și bretonul cumva "în ochi", iar fetele se tund "bob".  Cu toate acestea, 90% dintre copii se tund mai "formal".

Marius Ciortescu a observat că, odată cu începerea vacanței de vară, unii copii au venit în frizerii și au cerut tunsori mai nonconformiste, băieții - dungi în păr, iar fetele - vopsite în general în culori vii, roșu sau portocaliu. Înainte de începerea școlii, însă, toți aceștia s-au întors la frizer și au cerut să li se refacă tunsorile astfel încât să nu iasă cu nimic în evidență.

Este greu să tunzi un copil dacă nu îți plac copiii, pentru că te simt imediat și cei mai mici dintre ei încep să plângă, mai spune Mirică. Ca să ai succes, trebuie să comunici și să râzi cu ei.

Pe lângă copii, în această săptămână au ajuns în frizerii, în unele cazuri, și părinții lor și s-au tuns împreună.

viewscnt
Afla mai multe despre
copii
scoala
tuns
frizerie