Johnson & Johnson cumpără Actelion, pentru 30 miliarde de dolari

Johnson & Johnson cumpără Actelion, pentru 30 miliarde de dolari
scris 26 ian 2017

Johnson & Johnson a convenit preluarea Actelion pentru 30 de miliarde de dolari și va separa operațiunile de cercetare și dezvoltare ale producătorului elvețian de medicamente, prin acest acord, cel mai mare din istoria grupului, urmând să devină lider pe piața medicamentelor care tratează un tip rar de tensiune arterială ridicată, transmite Bloomberg.

Prin această achiziție, J&J, care este deja cel mai mare producător de produse pentru îngrijirea sănătății, își îndeplinește obiectivul de a adăuga în portofoliu o nouă categorie de medicamente, dând o lovitură grupului francez Sanofi, care dorea la rândul său să preia Actelion, scrie News.ro.

J&J va lansa o ofertă de achiziție a acțiunilor Actelion pentru 280 de dolari pe unitate, au anunțat cele două companii într-un comunicat.

Prețul, echivalent cu 280,08 franci elvețieni, este cu 23% pentru cotația de la închiderea tranzacțiilor de miercuri.

Coca-Cola anunță cea mai mare schimbare de strategie din istoria brand-ului CITEȘTE ȘI Coca-Cola anunță cea mai mare schimbare de strategie din istoria brand-ului

Operațiunile de cercetare și dezvoltare vor fi separate de grup, urmând să devină o companie tranzacționată public, J&J urmând să păstreze o participație de 16%.

Acțiunile Actelion au încheiat tranzacțiile de miercuri la 227,4 franci pe unitate, fiind cu 68% peste nivelul de la începutul lunii noiembrie.

Titlurile J&J au încheiat ședința de miercuri de la New York la 112,8 dolari pe unitate, fiind în creștere cu 11,5% în ultimul an.
Sanofi a pierdut pentru a doua oară o țintă de preluare, după ce nu a reușit să cumpere producătorul de medicamente oncologice Medivation, cumpărat în august 2016 de grupul american Pfizer.

viewscnt
Afla mai multe despre
johnson & johnson
actelion