KFC - bornă atinsă în România

KFC - bornă atinsă în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2023

Sphera Franchise Group, holdingul care deține compania ce administrează în sistem de franciză brandul KFC pe plan local, a atins borna de 100 de restaurante KFC în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Compania a avut un ritm susținut de dezvoltare, deschizând 7 restaurante pe an, în medie, în ultimii 5 ani.

Vânzările Jumbo în România au depășit borna de 200 milioane euro. Retailerul de jucării pregătește noi hipermarketuri pe piața locală CITEȘTE ȘI Vânzările Jumbo în România au depășit borna de 200 milioane euro. Retailerul de jucării pregătește noi hipermarketuri pe piața locală

“De la inaugurarea primului restaurant în 1997, în Piața Romană din București, la primul din provincie, în 2004, la pragul de 100 de unități, KFC și-a extins constant rețeaua pe piața autohtonă”, a declarat Marian Gogu, Director General, KFC România.

Din cele 100 de restaurante KFC, 26 sunt de tip Drive Thru (dintre care unul în cadrul unei benzinării), 13 stradale, 59 în food court-uri și 2 în benzinarii. În ceea ce privește formatele de restaurante, în prezent, Drive-Thru este cel mai popular în rândul clienților, din motive de proximitate și accesibilitate, astfel că strategia de expansiune se va concentra, în perioada următoare, pe acest tip de format.

În cei 26 de ani de activitate, au fost vândute în medie, 120 de bucăți de Hot Wings pe minut, celebrele aripioare fiind unul dintre cele mai apreciate produse din meniu. Un alt produs care se bucură de mare popularitate, și care a fost special creat pentru piața locală, este sosul Glenn, clienții achiziționând, în medie, circa 20 milioane de bucăți pe an în ultimii 5 ani.

FOTO Inspectorii ANPC au intrat cu amenzi în piețele Crângași și Drumul Taberei CITEȘTE ȘI FOTO Inspectorii ANPC au intrat cu amenzi în piețele Crângași și Drumul Taberei

În prezent, KFC are peste 3.700 de angajați la nivel național, unii dintre ei fiind în companie de la lansarea brandului pe piața locală. KFC este o companie în care diversitatea este încurajată, integrând peste 20 de naționalități diferite (Africa de Sud, Sri Lanka, Republica Dominicana, Venezuela etc).

Sphera Franchise Group este cel mai mare grup din industria de food service din România, deținând companiile care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery și Taco Bell în România și KFC în Chișinău, Republica Moldova, și în anumite zone din Italia. Grupul deține peste 175 de restaurante pe cele trei piețe și are aproape 5.000 de angajați.

Sphera Franchise Group este listată pe Bursa de Valori București din 2017, sub simbolul SFG, fiind singura companie din HoReCa inclusă în indicele principal BET, precum și în FTSE Global Microcap.

viewscnt
Afla mai multe despre
kfc; restaurant