Kraft Heinz avertizează că vor exista presiuni asupra marjei sale de profit din cauza prețurilor mai mari ale ingredientelor

Kraft Heinz avertizează că vor exista presiuni asupra marjei sale de profit din cauza prețurilor mai mari ale ingredientelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2021

Kraft Heinz a avertizat că vor exista presiuni asupra marjei sale de profit din cauza prețurilor mai mari ale ingredientelor, informație care a dus la o scădere a prețului acțiunilor companiei cu 4%, chiar dacă producătorul de alimente a anticipat că profitul anual din operațiuni de bază va depăși nivelul anterior pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Companii din toate sectoarele economice au probleme din cauza prețurilor ridicate ale materiilor prime și a cheltuielilor mai mari pentru livrare, lanțurile de aprovizionare fiind afectate de pandemie, scrie News.ro.

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni CITEȘTE ȘI Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni

Potrivit analiștilor, producătorii de alimente vor fi nevoiți să ofere discounturi mai mari și să cheltuie mai mult pentru marketing, pentru a menține vânzările la un nivel ridicat.

Kraft a anunțat în schimb creșteri de prețuri la nivelul portofoliului său de produse, pentru a compensa impactul cheltuielilor mai mari, notând însă că inflația va fi ”gestionabilă”.

Compania a mai avertizat că este prematur să evalueze cum se va stabiliza cererea între canalele de acasă și din afara casei, din cauza incertitudinilor legate de pandemie, care au obligat companiile să emită avertismente legate de lanțurile de aprovizionare și cerere.

Producătorul Jell-O anticipează un profit anual ajustat, înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare (EBITDA), care include și impactul vânzării afacerilor cu brânzeturi și nuci, peste nivelul de 6,1 miliarde de dolari consemnat în 2019.

Un nou sortiment de înghețată retras de la vânzare CITEȘTE ȘI Un nou sortiment de înghețată retras de la vânzare

Kraft, cunoscută pentru branduri precum crema de brânză Philadelphia și ketchupul Heinz, a depășit estimările referitoare la rezultatele trimestriale datorită cererii mari de snackuri și alimente ambalate, chiar dacă oamenii au început să iasă din case după relaxarea restricțiilor legate de coronavirus.

Vânzările nete au fost de 6,62 de miliarde de dolari în trimestrul al doilea, depășind estimările de 6,55 miliarde de dolari.

Profitul ajustat, de 78 de cenți pe acțiune, a fost la rândul său peste estimările Refinitiv IBES, de 72 de cenți pe acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
kraft heinz
ingrediente