L’Oreal vinde magazinele The Body Shop companiei braziliene Natura Cosmeticos, pentru 1 miliard euro. The Body Shop are în România 8 magazine în franciză

L’Oreal vinde magazinele The Body Shop companiei braziliene Natura Cosmeticos, pentru 1 miliard euro. The Body Shop are în România 8 magazine în franciză
scris 27 iun 2017

L’Oreal a semnat marți contractul de vânzare a mărcii britanice de magazine The Body Shop companiei braziliene Natura Cosmeticos, într-o tranzacție evaluată la 1 miliard de euro, relatează Le Parisien. The Body Shop este prezent în România cu 8 magazine, operate în regim de franciză de compania Ginkgo România.

”Vânzarea depinde de acordul autorităților de reglementare, în special al celor din Brazilia și Statele Unite, și urmează să fie finalizată în cursul anului 2017”, a informat grupul francez.

L'Oreal a anunțat pe 9 iunie că se află în negocieri exclusive cu Natura pentru vânzarea The Body Shop, care vrea să creeze un gigant mondial al cosmeticelor ecologice, scrie News.ro.

Mihail Fridman, al șaptelea cel mai bogat om din Rusia, cumpără retailerul britanic Holland & Barrett pentru 2,3 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Mihail Fridman, al șaptelea cel mai bogat om din Rusia, cumpără retailerul britanic Holland & Barrett pentru 2,3 miliarde dolari

Natura, fondată în 1969 și cotată la bursa din Brazilia din 2004, este lideră pe piața cosmeticelor din Brazilia, cu o cifră de afacei de 7,9 iliarde de reali (2,17 miliarde euro) în 2016.

Integrarea The Body Shop în Natura va duce la formarea unui grup cu o cifră de afaceri consolidată de 11,5 miliarde reali (circa 3,1 miliarde euro), 3.200 de magazine, 17.000 de angajați și o rețea de 1,8 milioane de vânzători independenți, potrivit grupului brazilian.

viewscnt
Afla mai multe despre
l’oreal
the body shop
natura cosmeticos