Lanțul de cafenele de specialitate Meron continuă extinderea la nivel național

Lanțul de cafenele de specialitate Meron continuă extinderea la nivel național
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 oct 2020

Lanțul de cafenele Meron, fondat de Bogdan Ciocian în Cluj-Napoca, deschide pe 10 octombrie o nouă cafenea în Brașov și ajunge astfel la o rețea de 17 unități la nivel național.

Urmărește-ne și pe Google News

Investiția pentru acest punct de lucru s-a ridicat la peste 100.000 euro.

Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România: 100.000 de angajați din HoReCa vor fi concediați până la finele anului CITEȘTE ȘI Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România: 100.000 de angajați din HoReCa vor fi concediați până la finele anului

Cafenelele Meron continuă extinderea la nivel național și vizează creșterea pe plan internațional

Pentru Meron, anul acesta a fost unul atipic, însă compania a luat toate măsurile necesare pentru a se adapta noului context social și pentru a fi cât mai aproape de consumatori. Astfel, a continuat investiția în magazinul online pentru cafea boabe și echipamente pentru prepararea cafelei, a dezvoltat o strategie pentru livrarea în siguranță a produselor la domiciliu, și a pregătit materialele necesare care să îi ajute pe consumatori în prepararea cafelei acasă.

„Chiar dacă este o perioadă cu predictibilitate mai restrânsă, ne-am dorit să continuăm activitatea, astfel că am regândit strategia de business și, în egală măsură, am vrut să păstrăm componenta de dezvoltare și extindere. Am ales să mergem mai departe cu extinderea și pentru că această pandemie ne-a învățat să fim mai adaptabili, mai receptivi și să privim provocările pe care le avem ca pe niște oportunități. În această perioadă am refăcut strategia pe termen mediu si lung, am dezvoltat canale noi și proceduri speciale. Încă nu lucrăm la capacitate maximă și suntem extrem de precauți, luăm toate măsurile de siguranță, însă cu toate acestea ne dorim să mergem înainte și ne adaptăm la noile reguli create de contextul în care ne aflăm pentru că ne dorim să rămânem aproape de consumatorii noștri și să oferim produse de calitate”, a spus Bogdan Ciocian, CEO Meron.

În 2019, Meron a înregistrat o cifră de afaceri de 12 milioane de lei, în creștere cu 35% față de anul precedent. Chiar dacă pandemia a încetinit activitatea cafenelelor Meron, brandul a decis să regândească strategia și să dezvolte și alte ramuri ale business-ului, dar și să continue investițiile în dezvoltare. Astfel, au fost diminuate pierderile, iar pentru anul acesta compania estimează o ușoară creștere, precaută raportată la context, însă coffee shop-urilor nou deschise au avut un impact pozitiv asupra afacerii.

Meron a început activitatea în anul 2015, cu o investiție de peste 90.000 de euro în prima cafenea din Cluj-Napoca, iar în prezent ajunge la 17 locații la nivel național și o prăjitorie proprie de cafea. Brandul este prezent cu 10 coffee shop-uri în Cluj-Napoca, câte una în București, Satu-Mare, Zalău și Târgu-Mureș și două în Oradea.

În prezent, lanțul de coffee shop-uri de specialitate a ajuns la 115 angajați în întreaga țară, iar în cafeneaua nou deschisă din Brașov vor lucra șapte angajați: șase barista și un manager.

Planurile de business ale companiei vizează extinderea rețelei la 30 de locații la nivel național în următorii 5 ani, și, în egală măsură, extinderea pe plan internațional. Brandul a fost lansat de o echipă de investitori clujeni și dezvoltat ulterior în franciză.

„Depindem unii de ceilalți: de la cafeaua verde, furnizori de servicii, angajați, până la producători locali cu care noi colaborăm. De aceea, următoarele orașe pe care le avem în vedere pentru extindere și pentru care există deja discuții avansate sunt Sibiu și Timișoara. Ne dorim să ajungem cât mai aproape de clienții noștri, de aceea extinderea este una dintre prioritățile noastre“, completează antreprenorul clujean Bogdan Ciocian, CEO Meron.

viewscnt
Afla mai multe despre
meron
cafenele