Leroy Merlin deschide la Iași al treilea magazin al rețelei din Moldova

Leroy Merlin deschide la Iași al treilea magazin al rețelei din Moldova
scris 15 iun 2016

După Suceava și Bacău, retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin continuă expansiunea în Moldova și anunță că va deschide pe 24 iunie magazinul din Iași.

Unitatea din Iași este a paisprezecea din rețea și se întinde pe o suprafață de 13.000 de metri pătrați. Peste 28.000 de produse vor fi disponibile în acest magazin.

De asemenea, magazinul pune la dispoziția clienților săi un spațiu drive-in dispus pe o suprafață de 4.000 metri pătrați, unde clienții își pot încărca marfa direct în mașină. Unitatea din Iași are 100 de angajați.

“Ultimii trei ani au marcat un trend de creștere semnificativ pentru acest oraș și credem că în următorii cinci, creșterea zonei va fi exponențială. Vom fi alături de ieșeni în dezvoltarea orașului și a întregii regiuni“, a declarat Frédéric Lamy, directorul general Leroy Merlin România.

Leroy Merlin deschide pe 12 mai primul magazin din Moldova, la Suceava CITEȘTE ȘI Leroy Merlin deschide pe 12 mai primul magazin din Moldova, la Suceava

În prezent, în România, funcționează 13 magazine ale retailerului de bricolaj (câte două magazine în Cluj-Napoca și București și câte un magazin în Ilfov, Craiova,  Ploiești, Brașov, Constanța, Sibiu, Târgu Mureș, Suceava și Bacău).

Retailerul de bricolaj este prezent pe piața românească din 2011, atunci când a deschis primul magazin în Chitila. În 2014, Leroy Merlin a preluat 15 magazine din România ale rețelei bauMax.

Valoarea investiției pentru transformarea unui magazin este de 1-1,5 milioane de euro, astfel că în total costurile ar putea ajunge la 16,5 milioane de euro, potrivit directorului general al retailerului de bricolaj.

Leroy Merlin România face parte din grupul Adeo și concurează în România cu retaileri precum Dedeman, Praktiker, Hornbach, Mr. Bricolage și Kingfisher.

Fondat în 1923, Leroy Merlin are peste 370 de magazine în 12 țări și este liderul actual al pieței de bricolaj din Franța și al treilea retailer la nivel mondial.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
leroy merlin
bricolaj
extindere
frederic lamy