Leroy Merlin continuă expansiunea în Moldova și deschide magazinul din Bacău

Leroy Merlin continuă expansiunea în Moldova și deschide magazinul din Bacău
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 16 mai 2016

Retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin deschide pe 27 mai al doilea magazin din Moldova, în orașul Bacău, chiar în fieful companiei Dedeman, deținută de frații Dragoș și Adrian Pavăl.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Francezii de la Leroy Merlin ajung astfel la un total de 13 magazine în România.

Magazinul are peste 25.000 de produse și se întinde pe o suprafață de 12.000 metri pătrați. Magazinul are și un spațiu drive-in, dispus pe o suprafață de 3.700 metri pătrați. Unitatea din Bacău are 100 de angajați.

“Locuitorii din această zonă a țării sunt activi, întreprinzători și deschiși la proiecte noi, iar noi ne bucurăm să putem da o mână de ajutor și să fim un partener de încredere în proiectele lor. Ne propunem să fim cel mai important actor de pe piața magazinelor de bricolaj din Bacău.”, a declarat Frédéric Lamy, directorul general al Leroy Merlin România.

În prezent, în România, funcționează 12 magazine ale retailerului de bricolaj (câte două magazine în Cluj-Napoca și București și câte un magazin în Ilfov, Craiova,  Ploiești, Brașov, Constanța, Sibiu, Târgu Mureș și Suceava).

Leroy Merlin vrea să ajungă la 16 magazine anul viitor și vede potențial pentru 20-25 de unități CITEȘTE ȘI Leroy Merlin vrea să ajungă la 16 magazine anul viitor și vede potențial pentru 20-25 de unități

Retailerul de bricolaj este prezent pe piața românească din 2011, atunci când a deschis primul magazin în Chitila. În 2014, Leroy Merlin a preluat 15 magazine din România ale rețelei bauMax.

Directorul general al Leroy Merlin explica, anul trecut, că valoarea investiției pentru transformarea unui magazin este de 1-1,5 milioane de euro, astfel că în total costurile ar putea ajunge la 16,5 milioane de euro.

Leroy Merlin România face parte din grupul Adeo și concurează în România cu retaileri precum Praktiker, Dedeman, Hornbach, Mr. Bricolage și Kingfisher.

Fondat în 1923, Leroy Merlin are peste 370 de magazine în 12 țări și este liderul actual al pieței de bricolaj din Franța și al treilea retailer la nivel mondial.

viewscnt
Afla mai multe despre
leroy merlin
bacau
deschidere
bricolaj