Marcel Ciolacu lansează ideea plafonării prețurilor la alimentele de bază

Marcel Ciolacu lansează ideea plafonării prețurilor la alimentele de bază
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2022

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, despre intenția de a introduce TVA zero la alimente, în contextul creșterilor de prețuri, că alte țări europene au luat alte măsuri, și anume au plafonal prețurile la alimentele de bază, ceea ce este mult mai bine, el menționând că deja TVA-ul în România este scăzut la alimente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”O să se discute, nu cred că o să ajute TVA zero la alimente. Deja avem un TVA redus la alimente, am văzut alte țări europene că au luat alte măsuri, au plafonal prețurile la alimentele de bază, se pare că este mult mai bine”, a spus președintele PSD, la sediul partidului, scrie News.ro.

EXCLUSIV FOTO Lanțul de restaurante Poke House, cu cea mai rapidă ascensiune din Europa, lansat de un bancher de investiții fost Manager Glovo, intră în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Lanțul de restaurante Poke House, cu cea mai rapidă ascensiune din Europa, lansat de un bancher de investiții fost Manager Glovo, intră în România

Lidl Ungaria va raționaliza din februarie vânzarea alimentelor de bază cu termen de garanție de lungă durată și ale căror prețuri au fost plafonate de guvernul ungar.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu afirma, recent, referitor la solicitarea PSD privind TVA zero, că Ministerul de Finanțe trebuie să ne spună dacă se poate în Uniunea Europeană TVA zero.

”Știu că se discută o directivă la nivelul miniștrilor de Finanțe ai Uniunii Europene prin care ar putea exista în viitor TVA zero pentru alimente. Ministrul de Finanțe care este mult mai updatat la nivelul miniștrilor de Finanțe ai statelor membre ale Uniunii Europene ar trebui să ne spună dacă se poate acest lucru sau nu se poate acest lucru. Eu sunt de acord cu orice schemă care ajută oamenii, din punctul nostru, al Ministerului Energiei", spunea Popescu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
marcel ciolacu
tva