Marii producători de lactate se aliază

Marii producători de lactate se aliază
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 dec 2023

Șase dintre cele mai mari companii de lactate din lume vor începe în curând să dezvăluie care sunt emisiile lor de metan, în cadrul unei noi alianțe globale anunțată cu prilejul conferinței ONU privind schimbările climatice (COP28) de la Dubai, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Profit News TV va organiza, pe 7 decembrie, Maratonul de Retail

VEZI AICI ȘI PROFIT NEWS TV Valentin Lazea, BNR: Mâncați mai puțină carne de vită, vacile emit gaz metan

Efectivele de animale sunt responsabile pentru aproximativ 30% dintre emisiile globale de metan din surse precum bălegarul și râgâitul vacilor, potrivit Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO), citată de Agerpres.

Carne de pui retrasă de la vânzare din cauza contaminării cu Salmonella. LISTA magazinelor în care a fost vândută CITEȘTE ȘI Carne de pui retrasă de la vânzare din cauza contaminării cu Salmonella. LISTA magazinelor în care a fost vândută

Cele șase companii membre ale Dairy Methane Action Alliance (Danone, Bel Group, General Mills, Lactalis USA, Kraft Heinz și Nestle) vor începe să dezvăluie care sunt emisiile lor de metan de la mijlocul lui 2024 și vor elabora planuri de acțiuni în domeniul metanului până la finele anului următor.

Metanul este un gaz cu efect de seră puternic, devansat doar de dioxidul de carbon din punctul de vedere al contribuției globale la schimbările climatice. Potrivit US Environmental Protection Agency, metanul este responsabil pentru aproximativ o treime din încălzirea climatică actuală.

Reducerea emisiilor de metan din sectorul lactatelor înseamnă furnizarea de sprijin tehnic și financiar fermierilor din întreaga lume, pentru ca aceștia să experimenteze posibile soluții, precum aditivi alimentari, a subliniat Chris Adamo, vicepreședinte pentru guvernanță și afaceri publice la Danone.

Uleiul de măsline a ajuns... ținta grupărilor infracționale CITEȘTE ȘI Uleiul de măsline a ajuns... ținta grupărilor infracționale

„Nu există o soluție magică. Trebuie să ne uităm la întreg spectrul de opțiuni diferite pentru ferme din geografii diferite”, a spus Chris Adamo.

Grupul francez Danone a promis în acest an că își va reduce emisiile de metan din lanțul de aprovizionare cu lapte proaspăt cu 30% până în 2030.

Companiile care fac parte din noua alianță nu trebuie să promită că își vor reduce emisiile de metan cu o cifră concretă, dar o mai bună măsurare și raportare sunt instrumente cruciale pentru ca ulterior companiile să își reducă emisiile, a precizat Katie Anderson, director la Environmental Defense Fund.

„Asta va duce la creșterea responsabilității”, a apreciat Anderson.

ANPC a declanșat controale la furnizori de legume și fructe CITEȘTE ȘI ANPC a declanșat controale la furnizori de legume și fructe

La nivel mondial, producția de alimente este responsabilă pentru o treime din emisiile globale de gaze cu efect de seră.

Liderii ediției din acest an a conferinței COP28 au promis că summitul va include și acțiuni cu privire la emisiile sectorului alimentar.

viewscnt
Afla mai multe despre
lapte
vaci