McDonald’s a investit peste 6,5 milioane lei în remodelarea a două restaurante din Brașov și Timișoara

McDonald’s a investit peste 6,5 milioane lei în remodelarea a două restaurante din Brașov și Timișoara
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 23 dec 2016

McDonald’s continuă remodelarea restaurantelor din România, două restaurante din Brașov și Timișoara trecând prin acest proces, în urma unei investiții de 6,5 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Restaurantul din Timișoara a fost redeschis astăzi, 23 decembrie, iar cel din Brașov va fi redeschis pe 31 decembrie.

“Remodelările pe care le-am avut în plan în 2016 și pe care le vom continua în 2017 sunt parte esențială a strategiei de dezvoltare pe termen lung, una dintre prioritățile pentru anul care urmează. A fost un an plin (...), McDonald’s a rămas locul preferat de luat masa al aproape 70 de milioane de clienți. Nu ne oprim aici, avem multe planuri”, a declarat Daniel Boaje, Director General Premier Restaurants România

Restaurantul McDonald’s din Brașov fost deschis în anul 1996, are o capacitate de 91 de locuri în interior și 120 de locuri pe terasă și primește zilnic peste 3500 de clienți. McDonald’s Orizont din Timișoara a fost deschis în 1997, cu 86 de locuri în interior și 104 pe terasă și este vizitat zilnic de peste 4.000 de clienți.

Iohannis a retrimis în Parlament proiectul PSD care elimină 102 taxe CITEȘTE ȘI Iohannis a retrimis în Parlament proiectul PSD care elimină 102 taxe

McDonald’s România a angajat peste 1.000 de persoane în acest an, numărul angajaților care lucrează în cele 68 de restaurante din țară ajugând la peste 4.000.

Restaurantele McDonald’s din România sunt parte a companiei malteze Premier Capital de la începutul acestui an. Compania deține 90% din rețeaua locală, iar restul de 10% aparține directorului general, Daniel Boaje, participație evaluată la 1,93 milioane euro.

Achiziția restaurantelor McDonald's din România, pentru 61,8 milioane euro, s-a dovedit câștigătoare pentru Premier Capital, divizie a Hili Ventures, generând 55% din veniturile firmei malteze în primul semestru, dar și profit. Astfel, din cele 103,2 milioane euro înregistrate de Premier Capital în primele șase luni, 56,8 milioane euro au reprezentat aportul Premier Restaurants România (fosta McDonald's România).

Totodată, restaurantele românești au contribuit cu un profit înainte de taxe de 6,3 milioane euro, potrivit raportului financiar al Premier Capital.
România a devenit principala piață a companiei malteze, fiind urmată de Grecia, Lituania, Malta, Letonia și Estonia, țări în care operează de asemenea franciza McDonald’s.

În România, McDonald’s este lider al pieței restaurantelor. Până în prezent, compania a investit peste 800 de milioane de lei în România, are 4.000 de angajați și primește zilnic peste 190.000 clienți.

Povestea McDonald’s în România a început în anul 1995, odată cu deschiderea restaurantului din magazinul Unirea din București.

Planurile Premier Capital pentru România includ din 2017 deschiderea a 4-5 restaurante pe an. Premier Capital operează 132 de restaurante, mai mult de jumătate dintre ele având McDrive și numeroase cafenele McCafé.

viewscnt
Afla mai multe despre
mcdonald’s
investiție
remodelare
restaurante