McDonald’s - Profit în scădere pentru Premier Capital

McDonald’s - Profit în scădere pentru Premier Capital
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mai 2021

Premier Capital plc, compania care operează lanțul de restaurante McDonald’s în România și alte cinci țări din Europa, a raportat anul trecut un profit înainte de taxe de 19 milioane de euro, în scădere cu 32%, de la 28 de milioane euro în 2019.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"Premier Capital plc, partenerul de dezvoltare pentru McDonald’s în România și alte cinci țări din Europa, a anunțat un profit înainte de taxe în valoare de 19 milioane de euro pentru anul 2020 (an fiscal încheiat la 31 decembrie 2020), comparativ cu cele 28 de milioane înregistrate în 2019. McDelivery și McDrive au contribuit semnificativ la performanța grupului în perioada pandemiei. Cu toate că anul trecut a fost dificil pentru mediul de afaceri, afectând operațiunile și profitabilitatea, companiile din cadrul grupului s-au adaptat rapid schimbărilor constante și restricțiilor impuse de autoritățile naționale și au rămas aproape de comunitățile din care fac parte", a informat compania.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Angajații McDonald’s au continuat să servească clienții, în principal la McDrive, prin serviciul McDelivery și pregătind comanda la pachet, în perioadele în care restaurantele nu au fost deschise pentru servire la interior, scrie News.ro.

"În 2020, compania și-a revizuit planurile de investiție, iar echipele de management s-au concentrat pe menținerea lichidităților, având în vedere evoluția pandemiei. Cu toate acestea, grupul și-a urmat strategia pe termen lung și a continuat să se extindă, deschizând 5 noi restaurante și obținând controlul integral al businessului din România, după ce a achiziționat un pachet de acțiuni de 10% de la un acționar local", mai arată compania.

Anul trecut, grupul a înregistrat o scădere de 6,5% a cifrei de afaceri, înregistrând venituri de 319 milioane de euro. Compania are 8.726 de angajați și 159 de restaurante în Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta și România.

"Nu au existat restructurări cauzate de pandemia de Covid – 19. La finalul anului 2020, numărul total de angajați a fost cu doar 24 de persoane mai mic, față de începutul anului, Premier Capital depunând toate eforturile pentru a-și păstra personalul angajat și accesând programele de sprijin puse la dispoziție de autoritățile naționale", mai arată compania.

Marelbo, care deține cea mai mare fabrică de încălțăminte din România, a intrat în Ucraina CITEȘTE ȘI Marelbo, care deține cea mai mare fabrică de încălțăminte din România, a intrat în Ucraina

Toate piețele au trecut prin provocări în ceea ce privește veniturile, Malta raportând cel mai mare impact, cu o scădere generală de 15,7% față de 2019. Celelalte cinci țări au înregistrat scăderi de doar o cifră procentuală la nivelul vânzărilor: România și Grecia de 8%, Lituania 3,3%, Estonia 2,2% și Letonia 1%.

Premier Capital a deschis  cinci restaurante noi anul trecut: trei în România, unul în Lituania și unul în Grecia. Alte 14 restaurante au fost dotate cu cele mai noi servicii și platforme digitale McDonald’s, precum kiosk-urile digitale. Până la sfârșitul anului 2020, un total de 145 de restaurante au inclus serviciul McDelivery și doar două restaurante din Grecia au fost închise anul trecut

În 2021, compania plănuiește să deschidă opt noi restaurante, dintre care trei au fost deja inaugurate în primul trimestru, unul în România și alte două în Grecia și Lituania.

„Oricât de dificil s-a dovedit a fi 2020, a fost, de asemenea, un an definitoriu pentru grup. Anul acesta, continuăm să monitorizăm îndeaproape situația din fiecare piață, folosind experiența câștigată în ultimul an și având cunoștințele și resursele necesare pentru a menține continuitatea afacerii și pentru a ne adapta rapid pe măsură ce trecem prin această perioadă de criză sanitară. Vom analiza cu atenție oportunitățile care apar și ne vom asigura că ne păstrăm angajații și clienții în siguranță. Am reușit să trecem de această perioadă fără precedent și să ne menținem poziția extrem de puternică, suntem lideri pe piață în cinci din cele șase piețe pe care activăm și știm că ne putem baza pe oamenii noștri să ofere servicii excepționale în restaurantele noaste. Așteptăm cu nerăbdare să putem să deschidem integral restaurantele și pentru servire la interior", a declarat directorul executiv al Premier Capital, Victor Tedesco.

Guvernul pregătește listarea ”unui pachet de acțiuni la companiile unde statul este acționar”. Mesajul anterior transmis de Cîțu și Năsui la Profit Piața de Capital.forum CITEȘTE ȘI Guvernul pregătește listarea ”unui pachet de acțiuni la companiile unde statul este acționar”. Mesajul anterior transmis de Cîțu și Năsui la Profit Piața de Capital.forum

Premier Restaurants România operează restaurantele McDonald’s în România. McDonald’s este lider al pieței restaurantelor, cu 88 de restaurante în 27 de orașe, dintre care 43 restaurante cu McDrive și 44 de cafenele McCafé. Până în prezent, compania a investit peste 800 milioane de lei în România și are o echipă de 5.000 de angajați.

Premier Restaurants România este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare al restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta și România. Premier Capital plc operează 160 de restaurante în 6 țări și are peste 8.700 de angajați. Premier Capital plc reprezintă business-ul McDonald’s al grupului Hili Ventures Ltd, grup implicat în diverse operațiuni de logistică, transport naval, inginerie, petrol și gaze, tehnologie, proprietăți, ospitalitate și leasing și care deține parteneriate cu McDonald’s și Apple.

viewscnt
Afla mai multe despre
premier capital
mcdonald’s