Mega Image își urcă puternic profitul în România. Proprietarul a decis să mizeze pe inteligența artificială

Mega Image își urcă puternic profitul în România. Proprietarul a decis să mizeze pe inteligența artificială
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2024

Rețeaua de supermarketuri Mega Image a avut anul trecut, în România, afaceri de 9,8 miliarde lei, de la 8,7 miliarde lei în 2022, și un profit net de 218,6 milioane lei, de la 139,6 milioane lei în anul precedent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Numărul de angajați a ajuns la 10.886, de la 10.618 persoane.

Kaufland își majorează afacerile în România CITEȘTE ȘI Kaufland își majorează afacerile în România

Cum a anunțat recent Profit.ro, Grupul olandezo-belgian Ahold Delhaize, care deține și rețeaua de supermarketuri Mega Image, se așteaptă să majoreze câștigurile de bază pe acțiune și să crească economiile în perioada 2025-2028, deoarece intenționează să stimuleze digitalizarea și utilizarea inteligenței artificiale (AI).

Grupul se așteaptă la economii cumulate de 5 miliarde de euro prin aplicarea AI și automatizării în logistică, distribuție, operațiuni de magazine și back office.

INFOGRAFIC Lidl - rată de profitabilitate în scădere, în România CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Lidl - rată de profitabilitate în scădere, în România

„Intenționăm să canalizăm clienții fideli de la cardurile fizice la aplicațiile noastre digitale, ceea ce ar trebui să conducă la o creștere rapidă a utilizatorilor activi lunar, la 30 de milioane până în 2028”, a mai transmis grupul, indicând că programele de loialitate vor fi direcționate spre conținut digital.

Grupul avansează și un nou calcul pentru preluarea lanțului Profi în România, indicând anul 2025 pentru finalizarea tranzacției.

Tranzacție: The New Originals Company, parte a holdingului de investiții Raiffeisen, cumpără Inedit Food, afacerea cu produse din soia a Dr. Oetker România CITEȘTE ȘI Tranzacție: The New Originals Company, parte a holdingului de investiții Raiffeisen, cumpără Inedit Food, afacerea cu produse din soia a Dr. Oetker România

"Ambițiile noastre din 2025 presupun finalizarea cu succes a achiziției Profi", este mesajul companiei.

Ahold Delhaize a anunțat recent că lansează în România un hub tech, confirmând astfel informațiile anunțate anterior de Profit.ro.

Noul studio tech, care va fi amenajat în București, denumit AD/01, își propune să atragă în următorii ani aproximativ 250 de talente tehnologice de înalt nivel, pentru a consolida capacitățile grupului în ecosistemul său digital.

O inițiativă similară a avut și retailerul german Hornbach, anunțată de Profit.ro în vara anului 2023, detalii AICI), care a decis să înființeze un hub IT, demersul fiind argumentat prin forța de muncă locală bine pregătită, România având un cuvânt important de spus în domeniul IT.

Tranzacție - Producătorul român de mobilă Rus Savitar, printre principalii jucători din România, cumpărat acum 5 ani de investitori străini, a revenit la familia Rusu CITEȘTE ȘI Tranzacție - Producătorul român de mobilă Rus Savitar, printre principalii jucători din România, cumpărat acum 5 ani de investitori străini, a revenit la familia Rusu

Ahold Delhaize deține în România rețeaua Mega Image, care numără aproape 1.000 de magazine.

În anul 2022, ultimul pentru care există date publice, afacerile Mega Image au atins 8,71 miliarde de lei, în creștere cu 16% față de 2021. Profitul net a urcat 29%, la 139,65 milioane de lei.

La finele lunii octombrie 2023, Ahold Delhaize, unul dintre cei mai mari jucători din piața mondială de retail alimentar, care în prezent deține 19 branduri la nivel global, printre care și Mega Image, a ajuns la un acord privind achiziționarea companiei Profi Rom Food, care operează rețeaua de magazine Profi în România, de la MidEuropa, pentru suma de 1,3 miliarde euro.

Un angajat de la IKEA, acuzat că a făcut 55 de retururi false. Prejudiciu de aproape 90.000 de euro CITEȘTE ȘI Un angajat de la IKEA, acuzat că a făcut 55 de retururi false. Prejudiciu de aproape 90.000 de euro

Recent, cum a anunțat Profit.ro, Mega Image a solicitat direct Comisiei Europene avizarea tranzacției, dată fiind dimensiunea ei, dar Consilliul Concurenței a cerut ca avizarea să aparțină statului român.

Cumulat, afacerile Mega Image și Profi (11,7 miliarde lei) se ridică la aproximativ 20,4 miliarde de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
mega image
delhaize
firma
software
infiintare