Metro ajunge la un acord pentru vânzarea hipermarketurilor Real, tranzacție de 1 miliard de euro

Metro ajunge la un acord pentru vânzarea hipermarketurilor Real, tranzacție de 1 miliard de euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 feb 2020

Retailerul german Metro AG a ajuns la un acord privind vânzarea lanțului de hipermarketuri Real către un consorțiu de investitori imobiliari, într-o tranzacție ce evaluează Real la aproximativ 1 miliard de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Acordul comercial cu consorțiul format din companiile x+bricks și SCP Group este neangajant, mai multe detalii nerezolvate fiind în curs de negociere.

Potrivit termenilor agreați până în prezent, Metro va renunța la întreaga sa participație la Real, însă va continua să asigure anumite servicii pentru lanțul de hipermarketuri o perioadă determinată.

Comisia Europeană investighează preluarea GrandVision de către EssilorLuxottica. Tranzacția de 7 miliarde euro stârnește temeri de natură concurențială CITEȘTE ȘI Comisia Europeană investighează preluarea GrandVision de către EssilorLuxottica. Tranzacția de 7 miliarde euro stârnește temeri de natură concurențială

Acordul evaluează Real (inclusiv datoriile) la aproximativ 1 miliard de euro.

Metro estimează că va obține fonduri nete de circa 300 milioane de euro în urma tranzacției propuse. Retailerul german a lansat procedurile pentru vânzarea ultimelor magazine Real în 2018, după ce anterior a renunțat la hipermarketurile operate sub această marcă în România, Ucraina, Polonia și Rusia, într-o tranzacție de 1,1 miliarde de euro.

În prezent, rețeaua Real cuprinde circa 280 de hipermarketuri în Germania, cu aproape 34.000 de angajați și vânzări anuale de peste 7 miliarde de euro.

Metro a fost primul retailer care a intrat în România după Revoluție, în 1996, prin rețeaua de magazine Metro Cash&Carry. Grupul este prezent pe piața locală și cu rețeaua de magazine de proximitate în regim de franciză LaDoiPași, înființată în 2002.

Principalul acționar al Metro este EP Global Commerce, vehicul de investiții controlat de miliardarul ceh Daniel Kretinsky, care a cumpărat anterior Compari.ro și posturi de radio în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
metro
real
hipermarketuri real
magazine real
vanzare
acord
tranzactie