Ministrul Economiei, întrebat dacă se deschid restaurantele la 1 iulie: Dacă se mențin lucrurile astea, nu cred că vom avea verde de la Ministerul Sănătății pentru a avea o nouă relaxare a măsurilor, ci vom mai aștepta

Ministrul Economiei, întrebat dacă se deschid restaurantele la 1 iulie: Dacă se mențin lucrurile astea, nu cred că vom avea verde de la Ministerul Sănătății pentru a avea o nouă relaxare a măsurilor, ci vom mai aștepta
scris 24 iun 2020

Ministrul Economiei,Virgil Popescu, a afirmat marți seară, referitor a deschiderea restaurantelor la 1 iulie, că, dacă creșterea numărului de cazuri se menține, nu vom avea ”verde de la Ministerul Sănătății” și va trebui să se mai aștepte. ”Nu este îmbucurător ce s-a întâmplat săptămâna trecută, cazurile s-au înmulțit, au trecut de 300”, a afirmat ministrul, făcând apel la români să respecte regulile pentru a avea o nouă etapă de relaxare.

Ministrul Virgil Popescu a fost întrebat, marți seară, la Digi 24, daca se mai poate lua în calcul deschiderea restaurantelor la 1 iulie și a precizat: ”1 iulie este o dată la care ne uităm, dar este o dată la care n-am ajuns încă acolo și trebuie să treacă și de această evaluare din această săptămână. Nu este îmbucurător ce s-a întâmplat săptămâna trecută, cazurile s-au înmulțit, au trecut de 300. Astăzi a fost o primă zi în care au scăzut, sunt sub 300. Așteptăm evaluarea de la Institutul Național de Sănătate Publică, de la Ministerul Sănătății și vom lua o decizie în funcție de evaluare”, scrie News.ro.

INFOGRAFIC Efectul statului în casă. Românii, focus pe zugrăvit plus schimbarea parchetului și a caloriferelor CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Efectul statului în casă. Românii, focus pe zugrăvit plus schimbarea parchetului și a caloriferelor

Virgil Popescu a făcut apel la populație să respecte regulile.

”Suntem îngrijorați de ceea ce se întâmplă și nu vrem să avem un val doi mai devreme decât sfârșitul anului, dacă va fi acest val doi. Adică nu vrem să avem un val doi auto creat de către noi, prin faptul că nu respectăm regulile. Fac un apel la români să respecte regulile, pentru că respectând regulile automat relaxarea va continua și vom avea și restaurante deschise, și spectacole, și cinematografe”, a mai afirmat ministrul.

Acesta aadăugat că, dacă numărul de cazuri nu scade, Ministerul Sănătății nu va fi de acord cu o nouă etap e relaxare care să includă deschiderea restaurantelor.

”Dacă se mențin lucrurile astea, nu cred că vom avea verde de la Ministerul Sănătății pentru a avea o nouă relaxare a măsurilor, ci vom mai aștepta, probabil două săptămâni, să vedem ce se întâmplă”, a completat ministrul Economiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
virgil popescu
restaurante