My Little Pony ar putea-o "adopta" pe Barbie: Grupul Hasbro vrea să cumpere rivalul Mattel, pentru a forma un gigant al industriei jucăriilor

My Little Pony ar putea-o "adopta" pe Barbie: Grupul Hasbro vrea să cumpere rivalul Mattel, pentru a forma un gigant al industriei jucăriilor
scris 12 nov 2017

Grupul american Haspro vrea să preia rivalul Mattel, pentru a forma un gigant al industriei jucăriilor care ar reuni brandurile My Little Pony, Monopoly și Nerf cu brandul păpușilor Barbie și cel al jucăriilor Hot Wheels, potrivit unei surse apropiate situației, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Compania formată prin fuziune ar avea o putere mai mare de negociere a prețurilor în relațiile cu companiile de divertisment, legate de francizele de televiziune și filme.

Poziția Mattel față de propunerea Hasbro nu este clară și nu se știe dacă va avea loc un acord, a spus sursa.

Noua șefă de la Poștă a făcut plângere penală la DNA împotriva fostelor conduceri pe tema capitalizări filialei Broker de Asigurare CITEȘTE ȘI Noua șefă de la Poștă a făcut plângere penală la DNA împotriva fostelor conduceri pe tema capitalizări filialei Broker de Asigurare

Reprezentanții Hasbro și cei ai Mattel au refuzat să comenteze. Informația referitoare la oferta Haspro a fost publicată prima oară de The Wall Streeet Journal.

Hasbro are o capitalizare de piață de aproximativ 11 miliarde de dolari, în urma unei creșteri de aproape 18% a prețului acțiunilor în 2017. Titlurile Mattel au scăzut cu 47% în acest an, evaluând compania la 4,8 miliarde de dolari, producătorul de jucării devenind din acest motiv vulnerabilă la preluări.

În luna septembrie, Toys “R” Us, cel mai mare retailer de jucării din Statele Unite, a intrat în faliment, semnalând dificultățile cu care se confruntă industria jucăriilor, inclusiv concurența online și schimbarea preferințelor copiilor către electronice, în detrimentul jucăriilor tradiționale. În urmă cu două săptămâni, Mattel a suspendat plata dividendelor, iar directorul general Margo Georgiadis, care a preluat conducerea grupului în ianuarie, a avertizat că acesta va rata estimarea referitoare la veniturile din 2017. Unul dintre motivele vânzărilor slabe ar fi falimentul Toys “R” Us.

Vânzări record pentru Alibaba de Ziua Celibatarilor: tranzacții de 18 miliarde dolari la jumătatea celui mai mare eveniment din retailul online CITEȘTE ȘI Vânzări record pentru Alibaba de Ziua Celibatarilor: tranzacții de 18 miliarde dolari la jumătatea celui mai mare eveniment din retailul online

”Ambele companii ar beneficia de această fuziunie, dar acționarii Mattel s-ar putea opune acordului care evaluează compania la prețul scăzut al acțiunilor”, a spus Erik Gordon, profesor la Ross School of Business, a University of Michigan.

Hasbro și Mattel au avut mai multe discuții de-a lungul anilor, între care în 1996 și 2015. Hasbro, care vrea să își diversifice sursele de venituri, a mai încercat în acest an să cumpere studiourile americane de filme și divertisment Lions Gate Entertainment, dar discuțiile s-au încheiat fără un acord, a relatat Reuters în august. Acordul respectiv ar fi conferit Hasbro un acces direct la Hollywood, cu mai multe filme și emisiuni de televiziune legate direct de brandurile sale.

În 2014, Hasbro a discutat un acord de fuziune cu DreamWorks Animation SKG, studioul care a produs Shrek, dar DreamWorks a fost cumpărată până la urmă de grupul Comcast.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
barbie
papusa barbie
papusile barbie
my little pony
hasbro
mattel