Nestle recunoaște că a recurs la tratamente interzise cu ultraviolete și filtre de carbon activ pentru a menține securitatea apelor sale minerale

Nestle recunoaște că a recurs la tratamente interzise cu ultraviolete și filtre de carbon activ pentru a menține securitatea apelor sale minerale
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 ian 2024

Nestlé Waters, cel mai mare producător mondial de apă minerală, a informat autoritățile franceze în anul 2021 că a recurs la tratamente interzise cu ultraviolete și filtre de carbon activ pentru anumite ape minerale din portofoliul său, în ideea de a le menține „securitatea alimentară”, transmite AFP.

Chiar dacă aceste tratamente „au avut întotdeauna drept obiectiv garantarea securității alimentare”, ele „au dus compania într-o poziție în care a pierdut din vedere miza respectării reglementărilor”, a explicat Nestlé Waters, confirmând informațiile publicate anterior în cotidianul Les Echos.

Urmărește-ne și pe Google News
Disponibilizări masive la un retailer britanic CITEȘTE ȘI Disponibilizări masive la un retailer britanic
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Mărcile de apă minerală vizate de tratamentele respective, Perrier, Vittel, Hépar și Contrex, toate aflate în proprietatea grupului Nestlé, respectă acum „în totalitate cadrul de reglementare aplicabil în Franța”, subliniază compania.

Reglementările interzic orice dezinfecție a apelor minerale, care trebuie să fie în mod natural de o calitate microbiologică ridicată, contrar apei de la robinet, care este dezinfectată înainte de a deveni potabilă. Conform acestei reglementări, sunt interzise tratamentele cu ultraviolete și filtre de carbon activ, la care a recurs Nestlé Waters cel puțin până în 2021, pentru că data exactă la care a încetat să mai recurgă la acest tip de tratamente nu a fost comunicată, scrie Agerpres.

Însă compania își justifică recursul la aceste tehnici prin „evoluțiile din jurul surselor noastre, care pot uneori să facă dificilă menținerea stabilității caracteristicilor esențiale” a apelor, cu alte cuvine securitatea lor alimentară (lipsa poluării) și compoziția lor în minerale.

Încetarea utilizării acestor dispozitive de tratare și filtrare a obligat Nestlé Waters să își suspende activitățile la anumite puțuri ale sale din regiunea Vosges, ceea ce a condus la o diminuare a volumelor de producție a apelor minerale Hépar și Contrex.

Nestle este cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume, prezentă în 189 de țări și având peste 300.000 de angajați. Grupul Nestle este prezent în România din 1995, printre brandurile din portofoliul său numărându-se Nescafe, Nespresso, Nesquik, Chocapic, KitKat, Lion, JOE, After Eight, Maggi, Purina sau NAN.

viewscnt
Afla mai multe despre
nestle
apa minerala