Nicolae Ciucă, întrebat dacă poate Guvernul interveni pentru a stopa creșterea prețurilor: Putem să ne întindem atât cât ne este plapuma

Nicolae Ciucă, întrebat dacă poate Guvernul interveni pentru a stopa creșterea prețurilor: Putem să ne întindem atât cât ne este plapuma
scris 24 iun 2022

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că România nu trece printr-o perioadă ușoară, astfel că le-a transmis românilor să fie chibzuiți. Întrebat dacă poate Guvernul interveni pentru a stopa creșterea prețurilor, premierul a transmis: ”Putem să ne întindem atât cât ne este plapuma”.

Nicolae Ciucă a declarat la Radio România Actualități că este bine ca românii să cunoască realitatea din punct de vedere economic și le-a transmis că nu trecem printr-o perioadă ușoară, scrie News.ro.

EXIT - Fondul britanic de investiții First Property Group, listat la Londra, va pleca din România în favoarea Poloniei: A fost o foarte bună experiență, dar nu are sens să continuăm! CITEȘTE ȘI EXIT - Fondul britanic de investiții First Property Group, listat la Londra, va pleca din România în favoarea Poloniei: A fost o foarte bună experiență, dar nu are sens să continuăm!

”Eu cred că este foarte bine să le spunem oamenilor realitatea, să le spunem că nu trecem printr-o perioadă ușoară și că avem soluții pentru orice situație (…) În acest context, eu cred că este bine să fim foarte precauți, este bine să avem rezervele necesare. Dacă la nivelul Uniunii Europene, la nivelul Guvernului țării, ne propunem să ne creștem capacitatea de a face față acestor provocări, atunci cred că fiecare dintre noi trebuie să avem minimum de resurse (…) Trebuie de acum înainte să fim, așa cum ați zis dumneavoastră, chibzuiți, să putem să avem la îndemână resursă materială, resursă financiară, să putem să asigurăm acel echilibru, această abilitate prin măsuri cât se poate de transparente, de oneste și de clare”, a declarat Nicolae Ciucă.

Întrebat despre creșterea prețurilor și devalorizarea leului și dacă Guvernul poate interveni, Ciucă a declarat că dacă situația depinde de Guvern, Guvernul se implică.

”Sunt unele dintre situații care depind de noi și acele situații care depind de puterea și de responsabilitatea administrativă a Guvernului, ați văzut că putem să le facem față. Îmi cer scuze pentru expresie, dar este una pe care poporul român o folosește, putem să ne întindem atât cât ne este plapuma”, a mai afirmat premierul.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicolae ciucă
guvern
preturi