Nike și Adidas au ajuns la un acord în litigiile din SUA referitoare la tehnologia utilizată la încălțămintea de atletism

Nike și Adidas au ajuns la un acord în litigiile din SUA referitoare la tehnologia utilizată la încălțămintea de atletism
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2022

Nike și Adidas, cele mai cunoscute două mărci de încălțăminte sport din lume, au soluționat o serie de dispute legate de brevetele din SUA, cu privire la tehnologia utilizată la pantofii lor de atletism, arată dosarele din instanță, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nike a dat în judecată Adidas în Oregon și la Comisia pentru Comerț Internațional (ITC) din SUA, în decembrie, susținând că mai multe modele de pantofi Adidas încalcă brevetele legate de tehnologia ușoară Flyknit a Nike, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Anca Nedea-Pavel, director executiv OPMCTA: S-a ajuns la hate pe online și la o denigrare constantă a produsului turistic românesc și a țării. Turismul din România a crescut și s-a îmbunătățit CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Anca Nedea-Pavel, director executiv OPMCTA: S-a ajuns la hate pe online și la o denigrare constantă a produsului turistic românesc și a țării. Turismul din România a crescut și s-a îmbunătățit

ITC a început în ianuarie o investigație a pantofilor Adidas, pe baza plângerii respective.

Adidas și-a înregistrat propriul proces în estul Texasului, în iunie, argumentând că tehnologia Nike Adapt pentru montarea pantofilor, aplicațiile de exerciții Run Club și Training Club și aplicația SNKRS pentru vânzările de încălțăminte în ediție limitată îi încalcă toate brevetele.

Companiile au cerut în comun, instanței din Oregon, marțea trecută, să respingă procesul Nike, iar joi au cerut instanței din Texas și ITC să renunțe la cazurile lor.

Toate dosarele afirmă că disputa a fost soluționată.

Detaliile acordului nu au fost disponibile imediat, iar companiile și avocații lor nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Nike a dat în judecată anterior Adidas în East Texas, în 2005, pretinzând că mai multe modele de pantofi Adidas încălcă două brevete legate de designul pantofilor. Companiile au fost de acord să renunțe la acest caz în 2007.

Adidas a pierdut, de asemenea, o plângere privind valabilitatea a două brevete Nike Flyknit, la o curte de apel din SUA, în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
nike
adidas