Nou jucător: Doi români lansează un serviciu de food delivery

Nou jucător: Doi români lansează un serviciu de food delivery
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 dec 2019

Doi antreprenori români, Mihai Irimia și Cristian Mărgărit, vor lansa Petisante, serviciu de food delivery, investiție de 500.000 euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dintre aceștia, 200.000 euro au fost alocați pentru laboratorul de producție, logistică de transport, ambalaje, construcția site-ului și pentru componenta de promovare. Diferența de 300.000 euro a fost destinată achiziționării unui teren pe care va fi dezvoltată, în 2020, propria fermă de legume.

ULTIMA ORĂ TVA - foarte aproape să fie redusă la 16% CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ TVA - foarte aproape să fie redusă la 16%

Ținta Petisante pentru 2020 este să ajungă la 10.000 de clienți unici.

În primă fază, Petisante va livra în București și zonele apropiate Capitalei, cu focus pe parcurile corporate și comerciale. Pentru faza a doua a proiectului este prevăzută o extindere în orașele mari din țară: Cluj, Iași, Timișoara, Oradea sau Brașov.

Apetitul în creștere al românilor pentru restaurante și cafenele va duce piața spre 5 miliarde de euro.

Pe piața de profil mai operează aplicațiile EuCeMananc, preluată recent de eMAG, fosta Oliviera, preluată la începutul anului de platforma Takeaway.com, toscafood, foodpanda, la care se adaugă nou-intratele Glovo și platforma FoodEx, având sediul central în Manizales, Colombia, parte a Gilinsky Group, iar alte restaurante și-au dezvoltat propriul serviciu de livrare.

Anul trecut, compania americană de ridesharing Uber a lansat în România Uber Eats, serviciul de livrare a mâncării de la restaurantele locale, o platformă deschisă în urmă cu 5 ani și disponibilă astăzi în mai multe state. De asemenea, grupul francez de retail Carrefour și-a lansat propria aplicație de comenzi de mâncare, pentru produse furnizate de hypermarketurile rețelei și unele restaurante din diferite orașe, cu livrare gratuită.

La nivel global, principalii jucători sunt UberEats, Just Eat, Deliveroo, gigantul Amazon intrând recent, la rândul său, pe această nișă.

viewscnt
Afla mai multe despre
mihai irimia
petisante
cristian mărgărit