Nou jucător: Un grup danez intră pe piața de livrări la domiciliu din România

Nou jucător: Un grup danez intră pe piața de livrări la domiciliu din România
scris 3 apr 2020

Compania Urban Logistic, cu un grup danez în spate, intră pe piața de livrări la domiciliu din București.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania are circa 50 de livratori pe scuter, pentru a acoperi până la 350 de comenzi pe zi.

Noul jucător are în spate XL Group, lansat la începutul anului de antreprenorul danez Lars Lund, fost country manager Kika (2006-2014) și CEO al retailerului austriac XXXLutz în Suedia (2014-2018).

El a intrat pe nișa de food delivery în decembrie 2017, în Suedia, ca președinte al firmei Delivery Perfection, iar în urmă cu un an a înființat o subsidiară în România.

EXCLUSIV Proprietarii de restaurante se reprofilează după ce Guvernul le-a închis localurile. Mircea Dinescu intră pe nișa de livrări și le va trimite pachete clienților. Cu tot cu lăutari purtând măști medicale CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proprietarii de restaurante se reprofilează după ce Guvernul le-a închis localurile. Mircea Dinescu intră pe nișa de livrări și le va trimite pachete clienților. Cu tot cu lăutari purtând măști medicale

În ianuarie acest an a lansat XL Group, sub umbrela căreia a reunit brandurle Urban Logistic (pentru food delivery), City Logistics (pentru e-commerce) și Delivery Perfection ( home brands delivery).

Lars Lund

Lars Lund

Pe piața de profil mai operează aplicațiile EuCeMananc, preluată recent de eMAG, fosta Oliviera, preluată la începutul anului trecut de platforma Takeaway.com, toscafood, foodpanda, la care se adaugă nou-intratele Glovo și platforma FoodEx, având sediul central în Manizales, Colombia, parte a Gilinsky Group, ca și business-ul românesc Petisante. Alte restaurante și-au dezvoltat propriul serviciu de livrare.

În 2018, compania americană de ridesharing Uber a lansat în România Uber Eats, serviciul de livrare a mâncării de la restaurantele locale, o platformă deschisă în urmă cu 5 ani și disponibilă astăzi în mai multe state. De asemenea, grupul francez de retail Carrefour și-a lansat propria aplicație de comenzi de mâncare, pentru produse furnizate de hypermarketurile rețelei și unele restaurante din diferite orașe, cu livrare gratuită.

La nivel global, principalii jucători sunt UberEats, Just Eat, Deliveroo, gigantul Amazon intrând recent, la rândul său, pe această nișă.

viewscnt
Afla mai multe despre
urban logistic
danez
livrari