O instanță franceză obligă Amazon să limiteze livrările din Franța la bunuri esențiale, precum alimente și produse medicale

O instanță franceză obligă Amazon să limiteze livrările din Franța la bunuri esențiale, precum alimente și produse medicale
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2020

O instanță franceză a obligat marți Amazon.com să își limiteze livrările din Franța la bunuri esențiale, precum alimente și produse medicale, și va continua să analizeze riscurile de contagiune cu coronavirus în depozitele companiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Unele sindicate au cerut închiderea totală a activităților Amazon în Franța, sau cel puțin o restrângere a acestora, din cauza ngrijorărilor legate de standardele  de sănătate în depozite, argumentând că acestea sunt prea aglomerate, scrie News.ro

Gigantul american de comerț electronic, care a afirmat în repetate rânduri să respectă recomandările referitoare la sănătate, a anunțat că nu este de acord cu decizia și că evaluează încă implicațiile pentru centrele sale de logistică din Franța.

Decizie: După oprirea bruscă a fabricii din Sibiu, Steilmann a semnat și închiderea fabricii din Craiova, anterior furnizor pentru Louis Vuitton și Burberry. Peste 300 de angajați sunt concediați CITEȘTE ȘI Decizie: După oprirea bruscă a fabricii din Sibiu, Steilmann a semnat și închiderea fabricii din Craiova, anterior furnizor pentru Louis Vuitton și Burberry. Peste 300 de angajați sunt concediați

Compania a arătat că testează temperatura angajaților din Franța, la fel ca în restul lumii, și că a distribuit măști faciale și geluri pentru dezinfectare.

Potrivit instanței, Amazon nu a luat măsuri suficiente pentru a asigura distanța de siguranță între angajați, pe baza controalelor efectuate de inspectorii pentru muncă la diferite centre de logistică ale companiei.

Judecătorii au adăugat că Amazon nu a evaluat atent riscurile de contagiune între angajații care își înmânează colete de la unul la altul.

Amazon trbuie să colaboreze cu reprezentanții angajaților pentru a-și revizui protocoalele.

În acest timp, Amazon are la dispoziție  24 de ore să reducă livrările din depozitele sale și să le limiteze la alimente, produse de igienă și prpduse medicale, riscând o amendă de 1 milion de euro pe zi pentru fiecare zi de întârziere a aplicării deciziei instanței.

Reprezentanții sindicatului Sud au salutat decizia instanței, afirmând că speră că va duce la reducerea numărului de produse livrate de Amazon pe parcursul pandemiei de coronavirus.

Amazon a restricționat deja gama de produse, pentru a da prioritate produselor esențiale, în mai multe țări, inclusiv în Franța. Totuși, compania a continuat să livreze și alte produse, cum ar fi cărțile.

Site-ul Amazon a mai primit, în timpul carantinei din Franța, numeroase comenzi pentru produse de îmbunătățire a locuinței, iar unii angajați au spus că, în ultimele săptămâni, au împachetat jocuri video și jucării sexuale.

Datorită cererii ridicate pentru serviciile sale, Amazon a angajat recent 100.000 de angajați, iar luni a anunțat că mai are nevoie de încă 75.000 de șoferi și angajați în depozite.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
livrari