Oficial al Trezoreriei SUA: Prețurile vor rămâne ridicate până când se va încheia pandemia de Covid-19

Oficial al Trezoreriei SUA: Prețurile vor rămâne ridicate până când se va încheia pandemia de Covid-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2021

Secretarul adjunct al Trezoreriei Statelor Unite, Wally Adeyemo, a declarat pentru CNBC că prețurile vor rămâne ridicate până când se va încheia pandemia de Covid-19 și că președintele Joe Biden face tot ceea ce este posibil în aceste circumstanțe dificile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pandemia de Covid-19, problemele lanțurilor de aprovizionare și inflația sunt doar câteva dintre dificultățile cu care se confruntă administrația Biden, scrie News.ro.

Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

Și pentru a înrăutăți lucrurile pentru Casa Albă, cel mai recent sondaj de opinie arată că publicul american nu este prea impresionat de performanțele lui Biden în funcția de președinte.

Doar 41% dintre alegători îl aprobă pe Biden, potrivit celui mai recent sondaj realizat de Washington Post/ABC, publicat duminică, care arată o continuare a tendinței de scădere a ratingurilor președintelui.

”Cred că președintele a făcut tot ce a putut pentru a se asigura că ne ocupăm de problema principală cu care se confruntă America, care este o pandemie care a ucis sute de mii de americani și președintele a rezolvat cu succes acest lucru. Dar avem mai multă muncă de făcut în ceea ce privește abordarea pandemiei și până când combate pe deplin pandemia ne vom confrunta cu prețuri ridicate în economia noastră”, a spus el, pentru CNBC, la forumul industriei energetice Adipec din Abu Dhabi.

Cu toate acestea, Adeyemo a spus că eforturile lui Biden de vaccinare a americanilor împotriva Covid-19 și investițiile făcute ca parte a planului de salvare al Casei Albe au adus America ”într-o poziție mai bună”, atât din punct de vedere al sănătății publice, cât și din punct de vedere economic.

Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile CITEȘTE ȘI Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile

Adeyemo a invocat rata scăzută a șomajului, de 4,8%, și creșterea economică de 6% (deși economia a avansat cu 6,7% în trimestrul al doilea, a crescut în trimestrul al treilea cu numai 2%) drept motive pentru a fi optimist și a spus că prețurile sunt de așteptat să se tempereze pe măsură ce pandemia se moderează.

”Datorită investițiilor pe care le facem astăzi, economia americană va fi în măsură să crească și, din acest motiv, strategia economică a președintelui va avea succes”, a adăugat oficialul Trezoreriei.

viewscnt
Afla mai multe despre
preturi
sua