Operatorul din Bulgaria al lanțului Carrefour, deținut de grecii care controlau în România Starbucks și Gap, a intrat în faliment

Operatorul din Bulgaria al lanțului Carrefour, deținut de grecii care controlau în România Starbucks și Gap, a intrat în faliment
scris 8 feb 2017

KMB Bulgaria, operatorul bulgar al lanțului de supermarketuri francez Carrefour, a intrat în faliment, potrivit unei decizii a Curții Regionale de la Sofia, informează See News.

KMB Bulgaria are datorii de 183 milioane de leva (peste 90 de milioane de euro), care nu pot fi acoprite din rezervele de capital. Suma include o datorie 17,5 milioane de euro către Alpha Bank.

KMB Bulgaria este deținută de grupul elen Marinopoulos.

Vânzările Carrefour au crescut cu 3% în 2016, la 85,7 miliarde de euro CITEȘTE ȘI Vânzările Carrefour au crescut cu 3% în 2016, la 85,7 miliarde de euro

Marinopoulos, care controla la un moment dat în România cafenelele Starbucks și magazinele de confecții Gap, a evitat falimentul în ultimul moment, printr-un acord prin care va fi preluat de operatorul rival de supermarketuri Sklavenitis.

Grupul Marinopoulos a fost înființat în 1962 și este cel mai mare lanț de retail din Grecia. Până acum patru ani, Carrefour era cel mai mare lanț de supermarketuri din Grecia, prin intermediul unei companii mixte, deținută în părți egale cu Marinopoulos. Participația retailerului francez a fost cumpărată de Marinopoulos Group, în 2012. Grupul a păstrat franciza Carrefour în Grecia și Bulgaria.

Marinopoulos a atribuit problemele financiare, provocate de scăderea veniturilor și creșterea costurilor operaționale, recesiunii economice din Grecia.

Cu peste 10.100 de magazine în 34 de țări, grupul Carrefour este al doilea retailer mondial și numărul unu în Europa.

În România, Grupul Carrefour numără 290 de magazine dintre care 32 hipermarketuri 'Carrefour', 117 supermarketuri 'Market', 44 magazine de proximitate 'Express', 10 magazine de proximitate 'Contact', un magazin de comerț online: www.carrefour-online.ro și 86 de magazine Billa.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
carrefour
marinopoulos
kmb bulgaria
faliment