Ostahie împrumută 3 milioane de euro de la ING pentru divizia de producție IT a Altex

Ostahie împrumută 3 milioane de euro de la ING pentru divizia de producție IT a Altex
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2016

Complet Electro Serv SA, divizia de producție și asamblare de echipamente IT a grupului Altex, vrea să contracteze o linie de credit de 3 milioane de euro de la ING Bank NV – Sucursala București pentru finanțarea activității curente, creditul urmând să fie garantat inclusiv de către Dan Ostahie, acționarul majoritar al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, într-o AGA recentă a companiei, la care a participat doar Ostahie, care deține 89,74% din acțiunile Complet Electro Serv, a fost decis contractarea unei linii de credit de 3 milioane de euro de la ING, pe o perioadă de un an, pentru finanțarea nevoilor de capital de lucru.

Împrumutul va fi garantat prin ipoteci instituite pe conturile companiei deschise la ING, precum și pe stocurile de marfă și pe creanțele acesteia, dar și personal de către Dan Ostahie, potrivit hotărârii AGA Complet Electro Serv SA.

PSD vrea să reînființeze societatea de asigurări românească, pe modelul ADAS; Valoarea polițelor RCA, reglementată de ASF CITEȘTE ȘI PSD vrea să reînființeze societatea de asigurări românească, pe modelul ADAS; Valoarea polițelor RCA, reglementată de ASF

Compania a terminat anul trecut cu un profit net de 2,56 milioane lei, aproape dublu comparativ cu rezultatul din 2014, și cu o cifră de afaceri de 143,6 milioane lei, de peste 3 ori mai mare decât cea din anul anterior. Complet Electro Serv a avut, în 2015, un număr mediu de 24 de salariați.

Altex, cel mai mare retailer local electroIT, și-a propus în acest an vânzări mai mari cu 10-15% față de 2015, când au atins 433 milioane de euro, în creștere cu 30% față de 2014, declara, în primăvară, proprietarul grupului, Dan Ostahie.

Altex numără 109 de magazine, dintre care 17 Media Galaxy, cu o suprafață de 120.000 de metri pătrați și deservite de 2.642 de salariați. Retailerul vinde zilnic 20.000 de produse, dintre care 20% prin mediul online.

Președintele Consiliului Fiscal: Am discutat cu Finanțele de modificarea Codului Fiscal, ideea fiind egalizarea sarcinii fiscale CITEȘTE ȘI Președintele Consiliului Fiscal: Am discutat cu Finanțele de modificarea Codului Fiscal, ideea fiind egalizarea sarcinii fiscale

Până la jumătatea lunii martie, Altex a deschis magazine în locul Domo în: Cluj (amplasat în Polus Center), Constanța (Maritimo Shopping Center), Craiova (Centrul Comercial Electroputere Parc), Miercurea Ciuc (Piața Majlath G. Karoly), Pitești (Pitești Retail Park), Râmnicu Sărat (Centrul Comercial Victoria), Reghin, Târgoviște (în incinta magazinului Kaufland din str. Lt. Stancu Ion) și în București (AFI Palace Cotroceni și Vulcan).

În ultimul trimestru al anului trecut, principalul concurent al Altex, Domo, a intrat într-un proces de reorganizare și s-a scindat în două firme: Family Home Concept (fosta Domo Retail) și Domo SRL. În noiembrie 2015, noul director general al companiei, Thomas Klein, a anunțat că Domo SRL se află în plin proces de restructurare a activității și se va concentra pe păstrarea câtorva magazine și pe operațiunile online. Family Home Concept a intrat în insolvență după probleme cu furnizorii și cu ANAF. Samsung Electronics România și Candy sunt printre furnizorii care au cerut insolvența acestei companii. Circa 100 de companii, furnizori ai Domo, sunt creditori în dosarul de insolvență. Domo SRL nu este în insolvență.

Proprietarul Altex estimează că retailerul s-ar putea extinde în afara țării în perioada 2017 - 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
dan ostahie
altex
domo
media galaxy
complet electro serv
ing bank