Pentru prima oară, comenzile clienților eMAG plasate de pe dispozitivele mobile au depășit desktop-ul

Pentru prima oară, comenzile clienților eMAG plasate de pe dispozitivele mobile au depășit desktop-ul
scris 29 ian 2018

Peste jumătate (51%) dintre comenzile din 2017 ale clienților eMAG au fost plasate de pe smartphone-uri și tablete, iar 49% de pe desktop, fiind pentru prima oară când dispozitivele mobile depășesc tradiționalul PC.

Procentul este și mai mare în cazul noilor clienți eMAG: 60% dintre cei care au plasat pentru prima dată o comandă pe eMAG au făcut acest lucru de pe mobile.  

"Estimăm că, până la sfârșitul anului, peste 75% dintre vizitele făcute pe eMAG vor fi de pe dispozitivele mobile”, a declarat Bogdan Axinia, VP Platforms & Technology eMAG.

Facebook își publică principiile de confidențialitate, înainte ca UE să adopte o nouă lege pentru protecția datelor CITEȘTE ȘI Facebook își publică principiile de confidențialitate, înainte ca UE să adopte o nouă lege pentru protecția datelor

2017 a fost anul mobilului, iar românii au  făcut smart shopping: au folosit dispozitive mobile atât pentru a se informa, cât și pentru a face noi achiziții. Anul trecut, 64% dintre vizite au fost făcute de pe smartphone-uri și tablete. De asemenea, 2017 a fost primul an în care traficul provenit de pe dispozitive mobile a trecut lunar pragul de 60%.

Cei mai mulți utilizatori care au folosit dispozitive mobile pentru a se informa și pentru a face cumpărături au mai puțin de 40 de ani. 43% dintre aceștia au vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani, urmați de cei care au vârsta cuprinsă între 35 și 44 de ani (30%).

Cele mai multe comenzi plasate de pe dispozitivele mobile au fost livrate în: București, Constanța, Cluj, Timiș, Iași, Prahova, Ilfov, Brașov, Argeș, Dolj.

Top 10 categorii de produse comandate de pe dispozitive mobile

Categorie

%

Produse pentru copii

14,3

Electrocasnice mici

8,4

Accesorii pentru telefoanele mobile

6,6

Aparate de îngrijire personală

6

Jucării

5,9

Electrocasnice mari

5,5

Fashion

5,3

Produse pentru casă

4,9

Cărți

4,4

Telefoane mobile

4,1

Companie românească fondată în 2001, eMAG este un pionier al pieței de comerț online din România și a devenit un lider cu prezență în Bulgaria, Ungaria și Polonia.

eMAG este administrat de Dante International, acționarii companiei fiind grupul sud-african Naspers și omul de afaceri Iulian Stanciu, cu o participație sub 23%.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
emag
mobil
comenzi