Grupul german Rewe a închiriat galeriile XXL Mega Discount către alte companii, rezervând 40% din suprafață pentru Penny Market, concurentul Lidl

Grupul german Rewe a închiriat galeriile XXL Mega Discount către alte companii, rezervând 40% din suprafață pentru Penny Market, concurentul Lidl
scris 25 ian 2018

Grupul german Rewe, care operează în România lanțul de magazine Penny Market, a închiriat galeriile comerciale XXL Mega Discount din București, Brăila, Târgoviște, Buzău și Ploiești și către alte companii, precum Decathlon, Deichmann, Hippoland, Jysk, Pepco, Takko, TXM, Zoocenter, o suprafață de aproximativ 40% fiind rezervată pentru Penny.

„Fiecare galerie comercială a reprezentat o investiție de aproximativ 5 milioane de lei la care se adaugă si investiția fiecărui chiriaș”, spune Daniel Gross, general manager REWE România.

În vară, Rewe România a finalizat remodelarea magazinelor XXL Mega Discount.

Iulian Dascălu a început construcția a 100 de magazine în complexul Openville din Timișoara CITEȘTE ȘI Iulian Dascălu a început construcția a 100 de magazine în complexul Openville din Timișoara

Grupul REWE România deține 209 de magazine Penny Market la nivel național, dintre care 12 în București În plus, 6 dintre magazinele XXL Mega Discount, deținute de REWE România, au fost transformate în Penny Market anul trecut.

Grupul german a deschis primul magazin pe piața locală în 2005. Până la sfârșitul anului 2015, compania a operat în România și rețeaua de supermarketuri Billa, când a decis vânzarea acesteia către Carrefour și concentrarea pe dezvoltarea business-ului de discount - Penny. Principalul concurent al retailerului pe segmentul pe care activează este Lidl.

Rewe România a înregistrat în 2016 afaceri în creștere cu 7,8% față de 2015, până la 2,86 miliarde lei (636 milioane euro).

Principalul concurent al retailerului pe segmentul pe care activează este Lidl.

Piața de retail din Romania a avut o creștere de 12% anul trecut, fiind estimată la 40 miliarde euro, cu patru mari jucători, deținând o cotă de 60%: Kaufland, Carrefour, Metro Cash&Carry și Auchan.

viewscnt
Afla mai multe despre
rewe romania
penny market