Percheziții la birourile Metro din Düsseldorf. Doi directori, suspectați de tranzacții pe baza unor informații privilegiate și manipularea pieței

Percheziții la birourile Metro din Düsseldorf. Doi directori, suspectați de tranzacții pe baza unor informații privilegiate și manipularea pieței
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 nov 2017

Procurorii germani au percheziționat, vineri, birourile retailerului Metro din Düsseldorf, în cadrul unei anchete ce vizează doi directori din conducerea grupului german, suspectați de insider trading – tranzacții cu acțiuni pe baza unor informații privilegiate - și manipularea pieței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Perchezițiile au avut loc la puțin timp după ce BaFin, autoritatea germană din domeniul financiar, a trimis procuraturii rezultatele unei anchete proprii privindu-i pe Jürgen Steinemann, președintele Consiliului de Supraveghere a Metro și pe Pieter Boone, directorul de operațiuni, scrie Reuters.

Potrivit BaFin, cei doi ar fi notificat cu întârziere investitorii asupra intenției grupului german de a-și separa activitățile în două companii. Metro a anunțat planurile de divizare pe 30 martie 2016, iar acțiunile companiei s-au apreciat puternic în urma informației.

CONFIRMARE Under Armour, al doilea brand sportiv american după Nike, deținut de tânărul miliardar Kevin Plank, a intrat în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Under Armour, al doilea brand sportiv american după Nike, deținut de tânărul miliardar Kevin Plank, a intrat în România

Steinemann, care a fost numit președinte al Consiliului de Supraveghere în luna februarie a aceluiași an, a cumpărat 43.000 de acțiuni Metro (circa 1 milion de euro la prețul de atunci) pe 26 februarie, cu câteva zile înainte ca grupul să anunțe că vrea să se separe.

În aceeași zi, Boone a achiziționat 2.175 acțiuni Metro.

“La data la care Steinmann și Boone au cumpărat acțiuni nu existau informații interne (despre viitoarea divizare a Metro – n.r.)”, a spus un purtător de cuvânt al retailerului german. El a negat că Metro ar fi dezvăluit cu întârziere intenția de a se separa în două companii.

Procesul de separare în două companii, Metro și Ceconomy, a fost finalizat în această vară. Metro este formată din lanțurile de magazine Metro Cash&Carry, Makro și Real, iar Ceconomy cuprinde lanțurile Media Markt și Saturn.

Metro a fost primul retailer care a intrat în România după Revoluție, în 1996, prin rețeaua de magazine Metro Cash&Carry. Grupul german a activat pe piața locală și prin intermediului hypermarketurilor Real, vândute ulterior rivalului francez Auchan și companiei Terazone Enterprises, înregistrată în Cipru.

viewscnt
Afla mai multe despre
metro
procurori
perchezitie
insider trading