Petre Daea: Nu am în vedere plafonarea prețurilor la produse alimentare

Petre Daea: Nu am în vedere plafonarea prețurilor la produse alimentare
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2019

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat joi că nu are în vedere plafonarea prețurilor la alimentele de bază, deși au apărut astfel de informații în presă, și a adăugat că este important ca instituțiile abilitate să pună în aplicare prevederile legale pentru verificarea produselor de pe piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
GRAFIC Retailerii mari continuă să câștige cotă de piață. Ritmul de extindere a rețelelor de magazine însă a încetinit CITEȘTE ȘI GRAFIC Retailerii mari continuă să câștige cotă de piață. Ritmul de extindere a rețelelor de magazine însă a încetinit

"Nu am în vedere plafonarea prețurilor la produse alimentare. Am văzut și eu o asemenea interpretare și am citit-o și eu în presă. Trebuie să fim foarte atenți și foarte echilibrați. Trebuie să punem în aplicare prevederile legale pe care le avem, să le urmărim, așa cum este și acest control făcut la agenții economici, care se face în fiecare zi de către instituțiile statului abilitate. Să nu credeți că ne-am trezit peste noapte cu dorința asta. Tot timpul verificăm în baza legilor pe care le avem. Aici sunt patru instituții ale statului care au contingență cu domeniul, motiv pentru care am creat și această platformă de colaborare, pentru a vedea în primul rând cât mai mult și cât mai bine situația din teren și în al doilea rând, în momentul în care cele patru instituții și altele văd că lucrurile se pot îndrepta și prin modificarea legislației facem și acest lucru", a spus Petre Daea, întrebat dacă are în vedere plafonarea prețurilor la alimentele de bază așa cum s-a întâmplat și în Franța, scrie Agerpres.

Recent, site-ul G4Media scria că Ministerul Agriculturii analizează măsurile luate de alte state, cum ar de Franța, pentru limitarea creșterii exagerate a prețurilor unor produse de bază, care să dezechilibreze piața națională, în vederea adoptării de măsuri similare, dar care să nu afecteze consumatorul, citând un răspuns oficial dat de ministrul Agriculturii, Petre Daea, unui parlamentar. 

„Noi am monitorizat creșterile la produsele de panificație. Am constatat că prețul pâinii a crescut la raft cu 15-20%. Prețul franzelei a crescut de la 90 de bani la 1 leu sau de la 1 leu la 1 leu și 15-20 de bani”, a declarat pentru G4Media.ro un oficial din cadrul ministerului Agriculturii.

viewscnt
Afla mai multe despre
petre daea
preturi