Prețurile mondiale la alimente au crescut pentru a patra lună consecutiv

Prețurile mondiale la alimente au crescut pentru a patra lună consecutiv
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 feb 2020

Indicele global al prețurilor la produsele alimentare a crescut pentru a patra lună consecutiv, în ianuarie, ca urmare a majorării prețurilor la uleiuri vegetale, zahăr și grâu, a anunțat, joi, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de prețuri înregistrate la un coș de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne și zahăr. În luna ianuarie 2020, acest indice a crescut cu 0,7%, comparativ cu luna decembrie 2019, și cu 11,3% față de luna ianuarie a anului trecut, până la un nivel de 182,5 puncte, scrie Agerpres.

INFOGRAFIC Business-ul din e-commerce, indicat la peste 4,3 miliarde euro și îndreptându-se spre 5 miliarde euro CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Business-ul din e-commerce, indicat la peste 4,3 miliarde euro și îndreptându-se spre 5 miliarde euro

Factorul principal care a stat la baza creșterii prețului global al alimentelor în luna ianuarie a fost un salt de 7% înregistrat de prețul uleiurilor vegetale, care a atins cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, ca urmare a majorării prețurilor la uleiul de palmier, soia, floarea soarelui și rapiță. De asemenea, prețul zahărului calculat de FAO a crescut și el cu 5,5% pe fondul prognozelor referitoare la o producție mai scăzută de zahăr în mai multe țări mari producătoare.

În schimb, prețul cărnii a pus capăt unei tendințe de creștere care a durat 11 luni și a înregistrat o scădere de 4% în ianuarie, în contextul reducerii achizițiilor în China și Extremul Orient, dar și al cantităților mari de carne de porc și vită disponibile la export.

viewscnt
Afla mai multe despre
fao
alimente
preturi