RA-APPS își deschide un restaurant lângă Cazinoul din Constanța, așteptând navele cu turiști

RA-APPS își deschide un restaurant lângă Cazinoul din Constanța, așteptând navele cu turiști

Sursa:Wikipedia/Zlatko Krastev

scris 29 ian 2016

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) va deschide un restaurant propriu pe faleza din apropierea Cazinoului din Constanța, mizând pe faptul că amplasamentul excelent al localului, în zona în care acostează navele cu turiști, le va ridica încasările.

Restaurantul va fi amenajat într-un spațiu închiriat până în primăvara anului trecut de către o asociație, dar pentru care contractul a fost reziliat din cauza datoriilor față de regie.

Urmare a rezilierii contractului, localul nu a mai funcționat, dar a impus cheltuieli din bugetul RA-APPS cu paza și impozite locale.

Sesizând vadul bun al zonei, RA-APPS a decis să opereze singură acest local, așteptând turiștii flămânzi care acostează cu navele de agrement pe cheiul din apropiere.

"A fost solicitat Consiliului de Administrație al RA-APPS aprobarea amenajării în acest spațiu a unui restaurant clasic și s-a hotărât, având în vedere zona foarte bună - unde acostează navele cu turiști - ca imobilul să rămână în administrarea directă a sucursalei. Solicitarea s-a bazat pe amplasamentul, extrem de favorabil, al acestui imobil, și anume pe faleza din apropierea Cazinoului din Constanța", scrie într-un document oficial consultat de Profit.ro.

FOTO Proiectele care trebuie să schimbe fața Bucureștiului au fost aprobate. Investiții de aproape 240 mil. euro CITEȘTE ȘI FOTO Proiectele care trebuie să schimbe fața Bucureștiului au fost aprobate. Investiții de aproape 240 mil. euro

Restaurantul va fi administrat de sucursala Neptun a RA-APPS.

Pentru deschiderea în acest an a restaurantului, sucursala RA-APPS va angaja 12 persoane.

La nivel național, RA-APPS operează mai multe hoteluri și restaurante, înregistrând anul trecut venituri totale de 281 de milioane de lei (62 de milioane de euro).

Unul dintre simbolurile orașului, cazinoul din Constanța, inaugurat în 1910 și inclus pe lista monumentelor istorice din România, este în paragină deoarece autoritățile locale și centrale susțin că nu găsesc bani pentru reabilitare.

viewscnt
Afla mai multe despre
raapps
cazinou
restaurant
constanta