Retailer: piața de echipamente electronice vechi recondiționate crește anul acesta cu peste 25%. Ce aparate sunt vândute

Retailer: piața de echipamente electronice vechi recondiționate crește anul acesta cu peste 25%. Ce aparate sunt vândute
scris 10 oct 2018

Retailerul online evoMAG estimează pentru anul acesta o creștere de peste 25% a pieței locale de echipamente electronice recondiționate (refurbished). Motivele principale pentru creșterea vânzărilor de astfel de produse țin de prețul mai mic de achiziție, în unele cazuri, cu până la jumătate față de echipamentele noi, dar și de performanțele pe care le au aceste echipamente, care, cu toate că sunt mai vechi, au configurații de actualitate, apropiate celor de ultimă generație.

Laptopurile, calculatoarele/sistemele PC și imprimantele sunt cele mai cumpărate produse recondiționate, spun reprezentanții companiei.

Produsele refurbished sunt echipamente IT profesionale ce au fost utilizate în mediul de afaceri european și care, prin diferite programe de leasing, se întorc la producător și sunt vândute ulterior ca echipamente electronice recondiționate. Producătorii care oferă aceste echipamente sunt Dell, HP, Lenovo, Fujitsu, Lexmark, Brother, Samsung, HP și mulți alții.

Dacia conduce Topul celor mai mari 100 de companii din sud-estul Europei pentru al patrulea an. Hidroelectrica, detronată în clasamentul celor mai profitabile companii. Kaufland România a ieșit din Top 10 CITEȘTE ȘI Dacia conduce Topul celor mai mari 100 de companii din sud-estul Europei pentru al patrulea an. Hidroelectrica, detronată în clasamentul celor mai profitabile companii. Kaufland România a ieșit din Top 10

Produsele refurbished sunt curățate foarte bine de praf și de urme de utilizare, beneficiază de verificarea fiecărei componente, eventual de înlocuirea unor piese, dacă este cazul, apoi sunt testate pentru a fi funcționale 100%, în conformitate cu produsul original.

Echipamentele electronice recondiționate reprezintă o soluție bună atât pentru firmele care vor să reducă din costuri, cât și pentru cele care vor să investească în sisteme puțin mai vechi, dar care rulează foarte bine majoritatea aplicațiilor noi. Totodată, electronicele refurbished sunt achiziționate din ce în ce mai mult și de utilizatorii individuali care conștientizează aceste avantaje.

viewscnt
Afla mai multe despre
evomag
produse reconditionate