Retailerii britanici avertizează că fondurile de salvare oferite de guvern sunt insuficiente pentru a opri prăbușirea multor afaceri

Retailerii britanici avertizează că fondurile de salvare oferite de guvern sunt insuficiente pentru a opri prăbușirea multor afaceri
scris 11 mai 2020

Retailerii britanici au avertizat guvernul că pachetul de măsuri de salvare care include ajutoare, granturi și împrumuturi va fi insuficient pentru a opri ”prăbușirea iminentă a multor afaceri”, transmite Reuters.

British Retail Consortium a afirmat într-o scrisoare adresată ministrului pentru Companii Mici Paul Scully și ministrului de Finanțe Rishi Sunak că criza ”cu care se confruntă părți din sectorul de retail...trebuie rezolvată rapid, înainte de luna iunie”, scrie News.ro.

Multe companii au marje reduse, au avut venituri mici sau deloc de câteva săptămâni și se află într-un pericol iminent, potrivit scrisorii, care adaugă că chiar și după ridicarea blocajului impus pentru a limita răspândirea noului coronavirus aceste companii vor avea nevoie de un timp considerabil pentru a-și reveni.

Retailerul de lux Neiman Marcus s-a plasat sub protecția Legii falimentului CITEȘTE ȘI Retailerul de lux Neiman Marcus s-a plasat sub protecția Legii falimentului

Retailerii au mai afirmat că, în timp ce veniturile angajaților trimiși în șomaj tehnic sunt protejate de guvern, lipsa  unor noi măsuri asupra costurilor proprietăților, companiile care îi angajează nu vor mai putea funcționa.

Scrisoarea cere organizarea unei întâlniri de urgență cu Scully și oficiali ai Departamentului pentru Afaceri, Energie și Strategie Industrială, Ministerului Locuințelor, Comunităților și Autorități Locale și ai Trezoreriei, pentru a conveni cum pot fi reduse la minimum daunele economice și pierderile extinse ale locurilor de muncă.

Scrisoarea a mai fost semnată de Federația Britanică a Proprietăților și de Revo, care reprezintă sectorul proprietăților pentru retail.

viewscnt
Afla mai multe despre
british retail consortium
paul scully
retaileri
marea britanie