Rețeaua de magazine British Home Stores, fondată în urmă cu 88 de ani, a intrat în insolvență

Rețeaua de magazine British Home Stores, fondată în urmă cu 88 de ani, a intrat în insolvență

Sursa foto:Mtaylor848/wikimedia

Profit.ro
Profit.ro
scris 25 apr 2016

Rețeaua de magazine British Home Stores (BHS), fondată în urmă cu 88 de ani, a intrat în insolvență după eșecul unor negocieri de mai multe ore pentru o tranzacție prin care era asigurată salvarea grupului, relatează The Guardian, care precizează că magazinele vor rămâne deocamdată deschise.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Problemele prin care trece BHS marchează cel mai mare eșec pe piața britanică de retail după cel al Woolworths, din 2008.

Compania Duff & Phelp a fost numită administrator al BHS și a anunțat că va încerca să găsească un cumpărător pentru rețeaua de magazine, care vor rămâne deocamdată deschise, transmite news.ro.

"Acționarii au purtat negocieri pentru a găsi un cumpărător pentru companie. Aceste negocieri nu au ajuns la un rezultat. În plus, vânzarea proprietăților deținute nu s-a putut realiza", a precizat noul administrator al rețelei de retail, într-un comunicat.

Antifrauda verifică magazinele online CITEȘTE ȘI Antifrauda verifică magazinele online

Intrarea în insolvență a BHS pune în pericol locurile de muncă ale celor 11.000 de angajați ai rețelei de magazine, potrivit presei britanice.

Potrivit presei britanice, BHS nu a reușit să obțină finanțarea de urgență necesară pentru a plăti salariile și chiriile.

Autoritatea britanică de reglementare din domeniul pensiilor a confirmat că a deschis o investigație la BHS. Instituția ar putea încerca să îl forțeze pe Sir Philip Green, fostul proprietar al rețelei de retail, să contribuie la acoperirea deficitului de 571 de milioane de lire înregistrat de către compania de retail la sistemul la pensii.

"Ca rezultat al unor încasări sub așteptări, este foarte probabil ca grupul să nu poată onora toate plățile conform contractelor. Conducerea grupului nu a avut altă alternativă decât să ceară insolvența pentru a proteja compania de creditori", a menționat comunicatul administratorului Duff & Phelps.

EXCLUSIV Schimbările pregătite de Guvern, la cererea ANAF, care vor zgudui regulile insolvenței CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Schimbările pregătite de Guvern, la cererea ANAF, care vor zgudui regulile insolvenței

Administratorul a dat de înțeles că primise, până luni la prânz, mai mult de 30 de scrisori de intenție pentru cumpărarea BHS.

Posibila prăbușire a BHS reprezintă pentru guvernul de la Londra încă o problemă de rezolvat, după cea a miilor de locuri de muncă în pericol din industria siderurgică.

viewscnt
Afla mai multe despre
bhs
magazine
insolventa